Kovesi, cercetată disciplinar de Inspecţia Judiciară într-un al patrulea dosar

Data actualizării: Data publicării:
kovesi 180228_BILANT_DNA_01_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Inspecţia Judiciară a anunţat, vineri, că a demarat acţiunea disciplinară faţă de Laura Codruţa Kovesi, care, pe vremea când era procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), a inserat într-un comunicat date confidenţiale dintr-o anchetă derulată de către procurorii din subordine. Ea este acuzată de „nerespectarea confidenţialităţii lucrărilor care au acest caracter, precum şi a informaţiilor de aceeaşi natură de care a luat cunoştinţă în exercitarea funcţiei”.

laura codruta kovesi 22 inquam octav ganea
Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Citiţi şi: De ce îl detronează baronii pe Dragnea

Inspecţia Judiciară a exercitat acţiunea disciplinară faţă de Laura Codruţa Kovesi, la data faptei procuror-şef al DNA, pentru „nerespectarea (…) confidenţialităţii lucrărilor care au acest caracter, precum şi a informaţiilor de aceeaşi natură de care a luat cunoştinţă în exercitarea funcţiei”.

„Inspectorii judiciari au reţinut că procurorul a inserat în comunicatul de presă nr. 126/VIII/3/2018 pasaje din înregistrările discuţiilor purtate la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Ploieşti, despre care a luat cunoştinţă în exercitarea funcţiei şi care constituiau probe într-un dosar înregistrat la Direcţia Naţională Anticorupţie - Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie”, se arată în comunicatul IJ, preluat de News.ro.

Acţiunea disciplinară a fost înaintată Secţiei pentru procurori în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii care va decide cu privire la răspunderea procurorului în cauză.

În luna iulie, Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a respins acţiunea disciplinară exercitată de Inspecţia Judiciară împotriva fostului procuror-şef al DNA în urma refuzului acesteia de a se prezenta la Comisia parlamentară de anchetă pe tema alegerilor prezidenţiale din 2009.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri