Sari la conținut

Kovesi, despre o posibilă revocare a sa: Nu am emoţii

Procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, spune că nu are emoții privind o posibilă revocare a sa din funcţie şi că îşi va face treaba până în ultima zi de mandat. Kovesi a făcut această declarație la o dezbatere organizată de Grupul pentru Dialog Social.

160610_interviu_laura_codruta_kovesi_15_INQ_Octav_Ganea

Laura Codruta Kovesi / Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Kovesi a participat, marţi seară, la dezbaterea „Legile justiţiei. Statul de drept în pericol”, organizată de Grupul pentru Dialog Social şi Revista 22, la care au luat parte, între  alţii, liderul PNL, Ludovic Orban, și filosoful Gabriel Liiceanu, informează news.ro.

Întrebată de către Andreea Pora despre o posibilă revocare a sa din funcţie şi dacă are un "plan C" pentru o astfel de situaţie, Kovesi a spus că ea îşi va face treaba până în ultima zi.

"Din punctul meu de vedere, există un singur plan, cel putin în privinţa DNA - să ne facem teaba. Până în ultima zi, acest lucru o să îl fac si eu. Până în ultima zi de mandat sau până în ziua în care se cere revocarea sau ce se mai poate cere. Nu am niciun fel de emoţie cu privire la acest lucru", a declarat procurorul şef al DNA.

Kovesi a mai spus că adoptarea modificărilor asupra legilor justiţiei va avea efecte şi consecinte grave, mai ales în ceea ce priveşte independenţa justiţiei.

"Indiferent de ce se întâmplă în spaţiul public, indiferent de câtă presiune a fost sau va fi, noi, cei din DNA, o să ne facem treaba. Că ne facem bine, repede, asta nu ştiu, o să tragem concluziile la sfârşitul anului. Cert este că o să continuăm să ne spunem punctul de vedere pe acele modificări care ne vor afecta activitatea şi până în ultima zi a mandatului eu o să îmi fac treaba şi la fel şi colegii mei", a mai spus Kovesi la dezbaterea GDS.

Pe aceeași temă