Kovesi: Statul a cheltuit bani cu anchetele, acum se șterge tot cu buretele

Data actualizării: Data publicării:
KOVESI

Procurorul-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a criticat încă o dată proiectul de ordonanță de urgență privind graţierea şi modificarea Codului penal şi Codului de procedură penală.

KOVESI

„Niciunul din cele două acte nu e oportun, am pus vineri pe site punctul de vedere al DNA. Din perspectiva noastra, într-o OUG are loc o dezincriminare parțială, mascată a infracțiunii de abuz în serviciu. Cei care și-au îndeplinit atribuțiile de serviciu cu încălcarea legii vor fi apărați de pedeapsă”, a spus Laura Codruța Kovesi, înainte de ședința CSM privind avizarea proiectelor de ordonanţă de urgenţă.

„În ceea ce privește grațierea, de asemenea am înaintat un punct de vedere. Abuzul în serviciu și infracțiunile asimilate vor fi grațiate dacă acest proiect va intra în vigoare”, a adăugat șefa DNA.

Kovesi a precizat că nu a negat dreptul Guvernului de a emite ordonanțe de urgență, ci a emis puncte de vedere tehnice în legătură cu acest subiect.

„Toate prejudiciile făcute nu vor mai putea fi acoperite. În lege e prevăzut dreptul părții vătămate, dar statul a cheltuit bani cu investigarea lor, cu judecarea lor, iar acum ștergem cu buretele tot pentru ca ulterior statul să cheltuie alți bani pentru a recupera prejudiciul”, a declarat Laura Codruța Kovesi.

Șefa DNA a punctat că, doar în ultimii trei ani, suma valorilor indisponibilizate de către procurorii din subordinea sa a fost de peste 1,5 miliarde de euro.

„Noi am transmis punctul nostru de vedere la CSM, să vedem decizia plenului”, a încheiat ea.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri