Sari la conținut

L. Avram: Guvernul, în mod premeditat, a făcut OUG 14 cu defecțiuni

Jurnalistul Liviu Avram a declarat că Guvernul Grindeanu a introdus în mod premeditat în Ordonanța 14 de abrogarea a celebrei OUG 13 un articol neconstituțional pentru pentru a fi respinsă de Parlament și astfel OUG 13 să intre în vigoare. 

Câtă vreme CCR a refuzat să judece excepția ridicată de Avocatul Poporului, în mod categoric OUG 13 încă are capacitatea de a produce efecte în cazul în care Parlamentul respinge ordonanța 14, care abrogă ordonanța 13. În opinia mea, Curtea putea să dea o soluție astăzi, cred că s-au temut să dea o decizie într-o chestiune cu o atât de puternică încărcătură politică.  Guvernul nu a jucat sincer și onest atunci când a emis ordonanța 14, pentru că a reintrodus niște articole neconstituționale cu bună-știință tocmai pentru a o vulnerabiliza și a oferi Parlamentului prilejul să o respingă. Guvernul, în mod premeditat, a introdus în ordonanța 14 defecțiuni ca să ofere apoi Parlamentului posibilitatea de a o respinge”, a spus jurnalistul Liviu Avram.

Curtea Constituțională a respins sesizarea ridicată de Avocatul Poporului cu privire la OUG 13 de modificarea Codurilor Penale, pe motiv că Ordonanța a fost deja abrogată. 

Președintele CCR, Valer Dorneanu, a explicat că, față de alte situații, magistrații nu au analizat și fondul actului normativ, pentru că OUG 13 nu ar fi produs efecte juridice.