L. Avram, la Digi24: Asistăm la un joc în care toată lumea şantajează pe toată lumea

Data actualizării: Data publicării:
liviu avram

Cu Tudorel Toader avem un joc tripartit, pe de o parte sunt presiunile asupra lui de a emite acele OUG care să-l ajute pe Liviu Dragnea, apoi e refuzul lui Tudorel Toader de a-l ajuta, şi apoi e cererea de ridicare a imunităţii lui Călin Popescu Tăriceanu pentru acuzaţie de mită, a declarat la Digi24 Liviu Avram, jurnalist Adevărul.

„Toate acestea se alimentează unul pe altul şi asistăm la un joc în care toată lumea şantajează pe toată lumea, îşi promit sau îşi retrag sprijinul politic în funcţie de ce mişcare face cealaltă parte, un fel de joc de cine clipeşte primul pierde.

Ar fi frumos să ne putem aştepta la ceva din partea CCR dacă ar fi instituţie credibilă şi previzibilă. S-a întâmplat de foarte multe ori ca aceste conflicte juridice de natură constituţională să fie doar un pretext ca CCR să adauge la lege, la Constituţie.

În ultimii doi ani au fost nouă asemenea conflicte, din care PSD a câştigat opt.

E greu de crezut că cineva poate avea o rată atât de mare de succes la CCR şi nu m-ar mira ca CCR să-şi contrazică jurisprudenţa recentă, de acum câteva luni”, a declarat Liviu Avram. 

Curtea Constituțională este aşteptată să dea, miercuri, o decizie în privința contestației depuse de Florin Iordache pe tema formării completurilor de trei judecători la Înalta Curte de Casație și Justiție. Surse din conducerea PSD au declarat pentru Digi24.ro că aceasta este ”ultima carte” pe care o poate juca președintele PSD, Liviu Dragnea, în încercările sale de a scăpa de a doua condamnare în dosarul angajărilor fictive de la Direcția pentru Protecția Copilului Teleorman, în condițiile în care în 15 aprilie este stabilit ultimul termen de judecată la ICCJ în acest dosar. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri