L. C. Kovesi, sesizare la CSM că un viceprimar atacă independența justiție

Data publicării:
kovesi laura codruta mic - mfax

Laura Codruța Kovesi a solicitat Consiliului Superior al Magistraturii să verifice dacă declarațiile viceprimarului Raul Alexandru Petrescu afectează independența justiției.

Potrivit comunicatului DNA, viceprimarul declarase presei locale, în legătură cu faptele reţinute în sarcina sa prin actul de trimitere în judecată, că „este un ordin politic, o mizerie a unor cretini, este ceva fabricat, iar cei de la DNA sunt executanţi ale unor ordine politice”.

Conform documentului DNA, acestea „exced cadrului constituţional şi procesual, privind exercitarea dreptului la apărare şi celui privind libertatea de expresie şi limitele acesteia”.

„În acest context, s-a solicitat Consiliului Superior al Magistraturii analizarea şi dispunerea măsurilor legale, ţinând seama că, prin declaraţii de acest gen se creează un potenţial de deteriorare a imaginii magistraţilor, ca reprezentanţi ai instituţiilor statului”, se arată în comunicat.

Raul Alexandru Petrescu a fost trimis în judecată, în 18 iunie, de procurorii DNA pentru complicitate la infracțiunea de cumpărare de influență.

Viceprimarul Ploieștiului este acuzat de procurorii DNA că ar fi intervenit pentru a ajuta o persoană să se reprogrameze la examenul de obținere a permisului de conducere într-un termen mai scurt.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri