L. C. Kovesi: „Sunt un procuror care a reușit să inspire teamă celor care vor să fure liniștiți în România”

Data actualizării: Data publicării:
kovesi sectia 18 politie control judiciar_inquam george calin (1)
Foto: InquamPhotos/George Călin

Laura Codruța Kovesi a fost întrebată, vineri dimineață, după ce s-a prezentat la secția 18 de poliție, în prima zi de control judiciar, dacă se simte umilită, după ce a condus DNA.

Reporteri: Cum vă simțiți, ce e în sufletul dumneavoastră? Să dați cu subsemnatul la poliție, fost procuror-șef al DNA. E o postură umilitoare, așa s-a spus.

Laura Codruța Kovesi: „Sunt un procuror care timp de 24 de ani mi-am făcut treaba, sunt un procuror care am dovedit că în activitatea mea profesională am luptat cu corupția într-un mod eficient și sunt un procuror care a reușit să inspire teamă celor care vor să fure liniștiți în România”.

Citește și Kovesi: Se încearcă prin orice mijloace oprirea mea de a ocupa funcția de procuror-șef european

Fosta șefă a DNA a fost plasată sub control judiciar de către Secţia de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie, deşi o comunicare oficială în acest sens nu a fost transmisă de către reprezentanţii instituţiei. 

Ea a stat, joi, aproape şapte ore la audieri la sediul Secţiei speciale, iar la final a anuţat că procurorul de caz, Adina Florea, i-a interzis să dea detalii despre dosar.

„În acest moment am interdicţie de a vorbi cu presa despre dosarul pentru care am fost astăzi citată. În acest moment nu am voie să vă spun absolut nimic cu privire la ce s-a întâmplat astăzi aici şi nici cu privire la acest dosar. Mi s-a interzis de către procurorul de caz să mai vorbesc cu presa despre acest dosar. Cred că este o măsură de a închide gura, de a nu mai spune ce se întâmplă, o măsură de a ne hărţui în continuare pe toi cei din sistemul judiciar care ne-am făcut treaba”, a declarat Kovesi.

Ambasadorul Canadei în România Kevin Hamilton s-a declarat îngrijorat de informaţiile privind plasarea fostei şefe DNA Laura Codruţa Kovesi sub control judiciar şi alte interdicţii impuse acesteia.

Sebastian Ghiţă a anunţat în 9 decembrie că a făcut o plângere penală pe numele fostei şefe a DNA, care i-ar fi cerut să plătească avionul pentru repatrierea lui Nicolae Popa.

Sursa: Digi24, News.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri