L. Dragnea, despre cazul Șova: Am cerut colegilor senatori să lăsăm judecătorul să decidă

Data publicării:
dragnea psd-2

 

Foto psd.ro

"Am solicitat foarte clar colegilor senatori să lăsăm judecătorul să decidă. Eu sper că marea majoritate a colegilor senatori vor ține cont de această decizie politică, care dincolo de chestiunea personală a domnului Dan Șova, nu vreau să mai aibă efecte asupra partidului nostru în special", a declarat Liviu Dragnea, la PRO TV.

El a adăugat că judecătorul trebuie să decidă în astfel de cazuri și nu parlamentarii, care nu ar trebui să aibă imunitate.

"Am mai spus în câteva rânduri că, în opinia mea, dacă vom reuși să votăm, să aprobăm modificarea Constituției, o să insist să scoatem imunitatea parlamentară de acolo (...) Până la urmă trebuie să avem această atitudine, să lăsăm judecătorul să decidă. Sigur, politic am stabilit, susținem aceste cereri. Parlamentarii trebuie să facă legi în această țară, acesta este rolul principal al parlamentarilor", a mai spus Dragnea.

Senatorii juriști au întocmit, marți, un raport favorabil în cazul cererii privind încuviințarea reținerii și arestării preventive a social-democratului Dan Șova.

Potrivit DNA, în perioada octombrie 2011 — iulie 2014, Dan Șova a pretins sume de bani și a primit în total 100.000 de euro de la o persoană denunțătoare, în schimbul traficării influenței sale reale pe care o avea pe lângă Mihai Bălan, director general al CET Govora SA, astfel încât acesta din urmă să asigure încheierea unui contract de asistență juridică cu o anumită societate de avocatură, contract de tip abonament lunar, la o valoare de 10.000 euro/lună.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri