L. Dragnea, despre dosarul referendumului: a plecat de la plângerea unei persoane decedate 

Data publicării:
dragnea screenshot

Ne vedem în noiembrie, dacă rămâne termenul ăsta, poate sunt nemultumiți și ne trezim saptămâna viitoare că vor peste câteva zile”, le-a declarat Liviu Dragnea jurnaliștilor.

Afirmația sa vine după ce DNA a solicitat și a obținut devansarea judecării primului termen în acest dosar, programat inițial pentru februarie 2014. În urma solicitării DNA, primul termen se va judeca pe 15 noiembrie.

Liviu Dragnea a mai spus că încearcă să fie „foarte rezervat” în ceea ce privește acest caz. „N-am vorbit despre procurori, Doamne ferește, să își facă treaba. Dar fiind vorba despre un dosar cu multe ciudățenii, nu mă miră nimic”, a spus oficialul.

Întrebat despre ce „ciudățenii” este vorba, Liviu Dragnea a spus: „De exemplu, acest dosar e pornit pe baza reclamației unui mort. Adică a murit în 90 si ceva și în 2012 mi-a făcut mie plângere penală că am fraudat referendumul. De la asta a plecat, E una dintre plângerile penale care a fost facută”.

Vicepremierul a refuzat să dea mai multe detalii despre acest subiect. „Nu vorbesc eu în presa despre ce am vorbit cu procurorii”, a declarat el.

Vicepremierul a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie pentru tentativa de fraudare a referendumului din iulie anul trecut, pentru demiterea lui Traian Băsescu din funcţia de preşedinte al României.

În rechizitoriul transmis judecătorilor, DNA susţine că Liviu Dragnea „a coordonat un sistem informatic complex, prin intermediul căruia a transmis mesaje, ordine și recomandări legate de stimularea participării cetățenilor la vot prin mijloace interzise de lege, către coordonatorii județeni de campanie /primarii/activiștii de partid”.

Astfel, potrivit acuzării, oameni special desemnaţi de partid raportau la un număr de telefon dedicat, 1855, prezenţa la urne, dar şi modul în care se votase în fiecare judeţ. 4.400 de comunicări au numărat procurorii în cadrul sistemului orchestrat de liderul PSD.

Premierul Victor Ponta a calificat dosarul fraudelor la referendum drept „o mascaradă”.

Știți că s-a publicat pe surse, cum se întâmplă de la DNA, o convorbire telefonică în care domnul Dragnea îi spunea cuiva să aducă oamenii la vot și pentru asta e trimis în judecată. Cel cu care vorbea a primit neînceperea urmăririi penale. Deci totul este o mascaradă”, a spus premierul.


Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri