Laszlo Borbely, audiat la DNA

Data publicării:
Laszlo Borbely - UDMR - mfax

Laszlo Borbely a fost audiat azi în calitate de martor în dosarul care are la bază un scandal de corupție care a început acum doi ani. În acest dosar, Parchetul General a cerut Parlamentului ridicarea imunității pentru el, dar procurorii nu au obținut avizul parlamentarilor.

„Am fost audiat în calitate de martor într-un dosar al unui fost director din Ministerului Mediului. Am dat o declarație, am răspuns la două întrebări foarte clare, timp de 45 de minute, și asta a fost tot”, a spus Laszlo Borbely, la ieșirea de la audieri.

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a respins, în 10 septembrie 2012, solicitarea de aprobare a începerii urmăririi penale împotriva fostului ministru Laszlo Borbely.

Fostul ministru al Mediului, Laszlo Borbely, a fost acuzat de procurori în 2011 de trafic de influenţă şi fals în declaraţii, iar dosarul său a fost retrimis comisiei, în mai. Anchetatorii suspectau că Borbely ar fi beneficiat de lucrări de 20.000 de euro pentru amenajarea unui apartament, în schimbul unor contracte de lucrări ale Administraţiei Naţionale „Apele Române”.

DNA a sesizat procurorul general să solicite Camerei Deputaţilor declanşarea procedurilor pentru obţinerea cererii de urmărire penale faţă de Borbely Laszlo, deputat şi ministru al Mediului, pentru două infracţiuni de trafic de influenţă şi fals în declaraţiile de avere, în formă continuată.

Laszlo Borbely și-a anunțat demisia din Guvern, la începutul lunii aprilie a anului trecut, motivând că „demnitate” e primul cuvânt care îi vine în minte și că nu vrea să planeze niciun fel de suspiciuni asupra guvernului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri