Laude pentru ministrul justiției

Data publicării:
thomas markert venetia

Ministrul Justiţiei este felicitat de Comisia de la Veneţia. Într-un interviu acordat jurnaliştilor de la RFI, secretarul general al Comisiei, Thomas Markert, spune că instituţia pe care o reprezintă salută decizia lui Tudorel Toader de a nu modifica legislaţia penală prin ordonanţe de urgenţă în timpul mandatului său.

thomas markert venetia

De altfel, este un domeniu care nu trebuie să facă obiectul ordonanţelor, spune oficialul european. Secretarul general al Comisiei de la Veneţia, care a participat în România la o conferință internațională găzduită de Președinție, transmite totodată că este important să fie asigurată independenţa justiţiei şi a procurorilor, iar lupta împotriva corupţiei trebuie să rămână o prioritate pentru România.

„Am salutat faptul că noul ministru al justiţiei a anunţat că în viitor nu va mai folosi ordonanţe de urgenţă pe astfel de subiecte. (...) E foarte important să fie asigurată independenţa justiţiei şi a procurorilor. Lupta împotriva corupţiei trebuie să rămână o prioritate pentru România”, a spus Thomas Markert, secretarul general al Comisiei de la Veneţia.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri