Laura Codruța Kovesi critică Guvernul

Data publicării:
laura codruta kovesi recenta 2015-Mediafax Foto-Codrin Prisecaru

 Foto: Mediafax

Laura Codruţa Kovesi susţine că nu o deranjează expresia „binomul SRI-DNA”. Cu toate acestea, șefa Direcției Naționale Anticorupție crede că membrii Guvernului critică legătura dintre DNA şi SRI din cauza dosarelor.

Noi, de exemplu, nu avem propriul serviciu pentru a face filaje. Avem nevoie. La cine să apelăm? Văd că o parte din cei care critică această colaborare cu SRI sunt în Executiv. OK, daţi-ne mâine suficiente resurse să putem să facem filaj şi interceptări şi vă promit că nu mai apelăm la SRI, o să primim doar sesizări. Sigur, sunt foarte mulţi care şi-ar dori ca doamna Kovesi şi DNA să fie certaţi cu toată lumea, nimeni să nu mai ajute DNA-ul şi să nu mai avem rezultate”, spune Laura Codruța Kovesi într-un interviu pentru Adevărul.

Şefa DNA si-a exprimat din nou nemultumirea pentru faptul ca Guvernul nu a aprobat inca suplimentarea numărului de procurori.

N-am primit nici până în ziua de astăzi un răspuns. Cei care ne critică că avem dosare vechi ar putea să facă o majorare a schemei de personal, să primim 50 de procurori şi să mai redistribuim din dosare. Vă dau un exemplu, procurorul care are dosarul Microsoft-EADS mai are 100 de dosare în fişet. Se ajunge într-un blocaj . Mie îmi place că suntem criticaţi că avem dosare vechi, dar dacă într-adevăr susţii lupta anticorupţie, oferă resurse. E uşor să vii să spui că DNA face acum dosar din 2012, dar cu ce ai ajutat DNA-ul, ce i-ai oferit?”, se întreabă Kovesi.

Cu toate acestea, Laura Codruţa Kovesi este convinsă că procurorii anticorupție pe care îi conduce își fac bine treaba: „La cât suntem de verificaţi, nu există niciun risc de abuz. Avem un dublu control, din partea CSM şi din partea instanţelor de judecată. Eu nu cred niciodată că facem prea mult, cred că facem ceea ce trebuie să facem. Cu cât nivelul criticilor creşte din partea anumitor persoane, cu atât sunt mai convinsă că suntem pe drumul cel bun”, a mai spus Kovesi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri