Laura Codruța Kovesi, favorită la Parchetul European. Reacția lui Tudorel Toader

Data publicării:
tudorel toader
Foto: gov.ro

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a reacţionat la informația că fosta șefă DNA, Laura Codruţa Kovesi, a fost selectată pe primul loc pentru poziţia de procuror-şef al Parchetului European, instituție ce ar urma să înceapă să funcționeze din 2020. 

colaj tudorel toader kovesi_inquam ganea 2
Tudorel Toader spune că îi va informa pe miniştrii de justiţie din UE despre „abuzurile” comise de fosta şefă DNA, după ce Laura Codruța Kovesi a fost declarată favorită pentru șefia Parchetului European
 
„Cred că membrii Comisiei de selecţie nu cunosc abuzurile comise de către Laura Codruţa Kovesi în detrimentul cetăţenilor, în detrimentul statului de drept. În Franţa sau în Germania, un procuror nu ar putea să comită atâtea abuzuri, pentru că ar fi eliberat din sistemul judiciar. Chiar dacă în zilele de joi şi vineri vom avea un Consiliu informal JAI, la care vor participa majoritatea miniştrilor de justiţie din statele membre ale UE, mâine dimineaţă (marți - n.r.) voi trimite decizia CCR privind demiterea din funcţie, fiecărui ministru de justiţie", a declarat Tudorel Toader pentru site-ul stiripesurse.ro, citat de News.ro.
 
Laura Codruţa Kovesi s-a clasat pe primul loc la selecţia pentru postul de procuror-şef european realizată de un Comitet special. Parlamentului European și Consiliului UE le-au fost transmise primele trei propuneri, în ordinea preferinţelor, din care legislativul urmează să-l aleagă pe şeful Parchetului European. După Laura Codruţa Kovesi sunt clasaţi un procuror din Franţa şi unul din Germania.
Președinția Consiliului Uniunii Europene este deținută de România.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri