Laura Codruța Kovesi: În dosarul meu sunt prea multe coincidențe

Data actualizării: Data publicării:
laura codruta kovesi
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Laura Codruţa Kovesi nu crede că parcursul dosarului în care este vizată de Secția specială de anchetare a magistraților e unul întâmplător. Fosta şefă a DNA a declarat într-un interviu pentru Europa FM că momentul în care a fost chemată la audieri a fost ales intenţionat, pentru a-i afecta candidatura pentru postul de procuror-şef european.

laura codruta kovesi ID32400_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Fosta șefă a DNA, Laura Codruța Kovesi. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Ea mai mai spus şi că se aştepta ca Guvernul să nu o sprijine pentru acest post, dar că în faţa aleşilor europeni a putut să îşi prezinte punctul de vedere. În plus, aceştia au ţinut neapărat să audă şi versiunea ei, înainte de audierile din cele două comisii - de buget şi libertăţi civile.

„Este clar că dosarul penal este plin de coincidențe. S-a început urmărirea mea penală chiar înainte de audierea mea din Parlamentul European, deși era dosarul vechi de un an. O altă coincidență este că după ce m-am întors de la Bruxelles am primit citație pentru 7 martie, când iar trebuie să fiu prezentă la Bruxelles. De ce nu în 6 sau în 8? Sunt prea multe coincidențe”, a spus Kovesi.

Ea a adăugat că ceea ce a ţinut de ea a făcut.

„Din punct de vedere tehinic, ca profesionist, eu treaba am terminat-o. Acum este o decizie politică. Contribuţia mea din acest moment s-a oprit, va fi o decizie politică. Această decizie politică nu am determinat-o eu sau alt candidat, ci a fost o decizie stabilită prin regulament”, a spus ea.

Kovesi a fost întrebată ce va face dacă nu va deveni procuror-şef european şi dacă va opta pentru politică.

„O să îmi continui drumul. Deocamdată sunt procuror. Îmi place acest lucru. Nu se termină viaţa cu o funcţie şi nici nu începe viaţa cu o funcţie. O să analizez opţiunile după ce voi vedea”, a răspuns ea.

Invitat la Digi24, deputatul PSD Florin Iordache, fost ministru al Justiției, a fost întrebat dacă este o coincidență faptul că Laura Codruța Kovesi a fost citată chiar când trebuia să plece la Bruxelles

Probabil că atunci au fost o serie de audieri, de probe, nu știu exact ce conține dosarul, e de notorietate că sunt 14-15-16 dosare în lucru. Prezumția de nevinovăție există. Rămâne ca procurorii respectivi să vadă, să coroboreze probele”, a răspuns el.

Întrebat dacă se teme PSD de Laura Codruța Kovesi, ca procuror-șef european, Iordache a răspuns: „Nu avem de ce ne teme. În niciun caz. Odată ajuns acolo, cel care va conduce Parchetul European va trebui să se supună unor reguli europene. Noi am venit cu argumente și am demonstrat că în țară au existat lacune în actul de management, cu fapte, cu oameni care au avut de suferit”, a spus Florin Iordache.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri