Laura Codruța Kovesi, lăudată de The New York Times

Data publicării:
Laura Codruta Kovesi-Mediafax Foto-Octav Ganea

„Nimeni nu vrea să fie văzut intrând în sediul DNA, cu excepţia celor care lucrează aici”, îşi încep articolul jurnaliştii de la The New York Times. Iar motivul este foarte simplu - în ultima perioadă mulţi politicieni şi oameni de afaceri care au intrat liberi au ieşit având cătuşe la mâini.

Ziariştii americani amintesc aici doar două nume - Adrian Năstase şi Viorel Hrebenciuc, ale căror condamnări au declanşat cutremure pe scena politică românescă.

În centrul articolului este procurorul-şef al DNA, Laura Codruta Kovesi, pe care jurnaliştii o laudă pentru campania dusă împotriva corupţiei. Un lucru ce a declanşat, însă, furia celor vizaţi, care susţin că DNA foloseşte metode utilizate pe vremea Securităţii. În interviul pentru "The New York Times", Laura Codruţa Kovesi respinge, însă, acuzaţiile şi spune că ea si colegii săi procurori nu cunosc metodele Securităţii din simplul motiv că au absolvit facultatea după 1989.

Dincolo de laudele pe care i le aduc, jurnaliştii americani o descriu pe Laura Codruţa Kovesi drept o persoană normală, o fosta baschetbalistă care merge la cinema şi face sport. Iar atunci când merge la cumpărături, întâlneşte oameni care o felicită şi o încurajează să continue lupta împotriva corupţiei. Lupta care nu poate continua dacă nu va fi susţinută de viitorul preşedinte al României spune Laura Codruţa Kovesi în interviul acordat "The New York Times". 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri