Laura Codruța Kovesi: Ministerul Finanţelor ne-a comunicat că propunerile bugetare ale DNA au fost însuşite

Data publicării:
Laura Codruta Kovesi-Mediafax Foto-Octav Ganea-3

Laura Codruța Kovesi / FOTO: MediafaxFoto

"În cursul nopţii, am primit un email din partea reprezentanţilor Ministerului Finanţelor, în care au precizat că propunerile noastre au fost însuşite şi urmează să se regăsească în fişa de buget a Direcţiei Naţionale Anticorupţie", a spus Laura Codruţa Kovesi.

Procurorul şef al DNA a adăugat că aşteaptă să vadă forma finală a proiectului de buget care va fi trimis în Parlament, informează Mediafax.

Declaraţia a fost făcută de Laura Codruţa Kovesi înainte de începerea festivităţilor organizate cu ocazia împlinirii a zece ani de la înfiinţarea Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT).

Ministrul delegat pentru Buget, Darius Vâlcov, a arătat, joi, că DNA va avea în 2005 bugetul solicitat, precizând că situaţia a fost clarificată în urma discuţiei pe care a avut-o cu şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, şi cu ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc.

"În urma întâlnirii de astăzi cu conducerea Ministerului Justiţiei şi cea a Ministerului Public, ambele părţi au ajuns la un consens în privinţa alocării bugetului acestor instituţii pentru anul viitor. Astfel, deşi Ministerul Finanţelor Publice a alocat sumele cerute de către DNA, în Minsterul Public au existat unele probleme interne în ceea ce priveşte alocarea fondurilor către ordonatorii secundari", a spus ministrul.

Darius Vâlcov a precizat că a avut o discuţie cu Laura Codruţa Kovesi şi cu ministrul Robert Cazanciuc, iar "în urma acestei întâlniri, lucrurile s-au clarificat: DNA va avea bugetul solicitat în 2015".

Direcţia Naţională Anticorupţie şi-a exprimat nemulţumirea faţă de faptul că în proiectul de buget pentru 2015, publicat de Ministerul Finanţelor Publice, nu pot fi identificate fondurile alocate pentru instituţie, ci acestea sunt incluse în cele pentru Ministerul Public, instituţie care ar urma să aibă un buget cu 31,94% mai mic decât cel din 2014.

Ministrul Darius Vâlcov a arătat că bugetul Ministerului Public pe 2015 creşte şi a justificat absenţa filei distincte privind DNA prin faptul că aceasta nu se regăseşte în varianta de buget pentru consultare, precizând că fila va fi anexată proiectului ce va fi aprobat de Guvern şi trimis în Parlament.

"Bugetul total al Ministerului Public în anul 2015 creşte, nu scade, acesta fiind de 707,88 milioane lei, adică în creştere cu 19,29 milioane lei faţă de cât a fost bugetul aprobat pentru anul 2014. Mai mult, Ministerul Finantelor Publice a primit solicitarile privind limitele de cheltuieli pentru anul 2015 din partea Ministerului Public, a luat act de ele, bugetul pentru anul 2015 al Ministerului Public şi, în mod automat, bugetele DNA si DIICOT, înregistând creşteri", a mai spus Darius Vâlcov.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri