Sari la conținut

Laura Codruța Kovesi: Numărul poliţiştilor cu funcţii de conducere cercetaţi de DNA a crescut în 2014

  

Laura Codruța Kovesi a apreciat sprijinul pe care angajaţii Poliţiei Române l-au acordat procurorilor DNA în dosarele în care au fost investigaţi poliţişti suspectaţi de acte de corupţie.

„Pot să spun că şi DNA a avut procurori care au fost arestaţi pentru fapte de corupţie, poliţişti arestaţi pentru fapte de corupţie, dar este este foarte important că aceste fapte au fost identificate şi cred că se impune să analizăm cu mare atenţie cauzele care au dus la apariţia acestui fenomen, dar şi vulnerabilităţile”, a spus şefa DNA, potrivit Mediafax.

Kovesi a menţionat că „una dintre vulnerabilităţile identificate” a fost apropierea ofiţerilor care fac obiectul dosarelor penale cu diferite persoane din mediul politic, dar şi din rândul oamenilor de afaceri investigaţi de poliţişti.

Procurorul şef al DNA a explicat că meseria de poliţist nu presupune numai drepturi, ci şi restricţii, iar una dintre aceste restricţii este păstrarea distanţei faţă de mediul politic, în aşa fel încât poliţistul „să facă ceea ce este corect şi în interesul instituţiei”.

Potrivit sursei citate, peste 80 de poliţişti sunt cercetaţi în dosare deschise anul trecut de procurorii anticorupţie.