Laura Codruța Kovesi, procurorul-șef al DNA: „Avem în lucru dosare mari, complexe, care vizează persoane cu funcţii importante”

Data publicării:
Laura Codruta Kovesi-Mediafax Foto-Octav Ganea-1

Abordarea de genul Mie nu mi se poate întâmpla, eu sunt intangibil, DNA nu are timp să se ocupe de noi nu cred că e una potrivită. Încep să deschidă offshore-uri, să facă tranzacţii prin străinătate, dar nu sunt mai deştepţi decât noi. Oricine comite fapte de coruptie poate fi prins de un procuror DNA indiferent de metodele rafinate. Suntem la curent cu toate metodele de furt si disimulare a banilor”, a declarat Laura Codruța Kovesi.

Poate doar Crăciunul va opri, pentru puţin timp, anchetele Direcţiei Naţionale Anticorupţie, spune procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Koveşi.

Avem în lucru dosare mari, complexe, care vizează persoane cu funcţii importante. Activitatea noastră nu se va opri, poate doar în perioada Sărbătorilor, dar nici atunci nu e sigur. Vom continua în acelaşi ritm, cu aceeaşi eficienţă, dacă nu vor interveni schimbari legislative”, a mai spus Laura Codruţa Kovesi.

Procurorul-şef al DNA a vorbit şi despre dosarele în care care sunt verificate contractele cu Microsoft şi EADS. Anchetele sunt făcute cu ajutorul SRI, dar şi cu autorităţi din Europa. Un rol important l-au avut denunţurile făcute în cele două cazuri.

Activităţile principale de sesizare din oficiu şi administrare a probelor au fost făcute de DNA, în cooperare cu SRI. FBI nu a făcut o sesizare oficială, nu a transmis informaţii oficiale în această anchetă”, a precizat procurorul-şef al DNA.

Citiţi şi: Teodor Meleșcanu: „Cazul Microsoft nu se va stinge ușor. Afacerea n-a pornit de la noi, ci de la FBI”

Bugetul DNA este asigurat pentru următorii 10 ani, susţine Laura Codruta Kovesi. Instituţia a pus anul acesta sechestre care se ridică la 140 de milioane de euro. 30 de milioane de euro ar trebui să intre în bugetul statului, dacă ANAF ar confisca banii de la cei condamnaţi definitiv.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri