Kovesi: Se încearcă prin orice mijloace oprirea mea de a ocupa funcția de procuror-șef european

Data actualizării: Data publicării:
Laura Codruța Kovesi face declarații presei după ce a fost audiată cinci ore la secția specială pentru magistrați
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Laura Codruţa Kovesi a ajuns în urmă cu puţin timp la secţia 18 de poliţie din Capitală. Este prima vizită în cadrul controlului judiciar impus, aseară, în dosarul privind extrădarea omului de afaceri Nicolae Popa. Laura Codruţa Kovesi este acuzată de trei fapte de corupţie, nu are voie să plece din ţară şi nici să dea declaraţii presei pe marginea dosarului.

Laura Codruța Kovesi a repetat vineri că nu are voie să vorbească despre dosar după ce, joi seară, fosta șefă a DNA le-a spus jurnaliștilor că procurorul de caz i-a interzis să vorbească cu presa despre ce s-a întâmplat la audieri și nu poate spune nimic nici măcar despre dosarul pentru care a fost chemată. 

„Repet, nu am voie să vorbesc despre această măsură preventivă. Dacă ne referim la candidatură, în urma evaluării comisiei tehnice am ieșit pe primul loc, în acest moment se derulează niște negocieri între Parlament și Consiliu. O să vedem care va fi finalul. O să vedem dacă tot ce s-a întâmplat în ultima perioadă va afecta această procedură. Este foarte evident și foarte clar că tot ceea ce s-a întâmplat în ultimele luni are legătură cu participarea mea în această procedură. Se încearcă prin orice mijloace oprirea mea de a ocupa această funcție pentru care am candidat. Evident că sunt parte a unei campanii de hărțuire, de intimidare. Sunt un semnal pentru ceilalți colegi care vor să-și facă treaba. Dar în egală măsură sunt foarte convinsă că procurorii și judecătorii din România își vor face treaba și nu se vor lăsa intimidați”, a spus Laura Codruța Kovesi, vineri dimineață, întrebat cum îi periclitează acest control judiciar șansa să devină procuror-șef european.

Respect decizia care a fost luată de procuror în cursul zilei de ieri, ca atare, n-o să comentez ceea ce fac în cadrul măsurii care a fost dispusă, pentru că nu am voie”, a adăugat fosta șefă a DNA.

Întrebată dacă, din experiența ca procuror, este posibil ca o persoană care dă la un moment dat mită să fie parte vătămată, Kovesi a spus că nu vrea să comenteze dosarul. „Dar există manuale de drept, unde scrie cine, ce calitate poate avea. Nu aș vrea să fac niciun fel de afirmații legate de dosar. Nici măcar de natură teoretică”, a subliniat ea.

Laura Codruța Kovesi a răspuns că nici nu poate să spună ce se întâmplă cu locul de muncă de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție. „Nu pot că comentez cu privire la obligațiile care au fost impuse de procuror. Nu vă pot răspunde”, a spus ea.

Întrebată dacă se simte umilită că a dat cu subsemnatul la poliție, Kovesi a răspuns: „Sunt un procuror care timp de 24 de ani mi-am făcut treaba, sunt un procuror am dovedit că în activitatea mea profesională am luptat cu corupția eficient și sunt un procuror care a reușit să inspire teamă celor care vor să fure liniștitți în România”.

Citește și CTP: De ce credeți că au ținut-o pe Kovesi 7 ore la audieri?

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri