Laura Codruţa Kovesi şi Tiberiu Niţu, favoriţi la şefia parchetelor

Data publicării:
02042013 kovesi

Laura Codruţa Kovesi şi Tiberiu Niţu sunt cele mai vehiculate nume pentru conducerea parchetelor. În prezent, fostul procuror general este reprezentant al României pe probleme de anticorupţie la Bruxelles. Ocupă această funcţie din luna octombrie a anului trecut, când s-a retras din cursa pentru şefia DNA. 

Kovesi a fost procuror general al României timp de şase ani. După primul mandat a fost reînvestită în funcţie de Traian Băsescu, deşi primise aviz negativ din partea CSM.

„Doresc să îmi continui activitatea în calitate de magistrat. Consider că lupta anticorupţie este o dimensiune importantă prin prisma Mecanismului de Cooperare si Verificare şi a implicaţiilor pe care le are pentru România”, a declarat Laura Codruţa Kovesi.

Tiberiu Nițu, în prezent inspector al CSM, ar putea fi propus ca Procuror General al României. În perioada 2007 - 2011 el a fost prim adjunct al Laurei Codruța Kovesi. A început cariera de magistrat în anul 1995, la Parchetul de pe lângă judecătoria Ploiești.

A mai fost propus pentru funcţia de procuror general de Mona Pivniceru, însă după ce Consiliul Superior al Magistraturii a dat aviz negativ preşedintele Traian Băsescu nu a semnat decretul de numire în funcţie.

Odată cu propunerile pentru cele două funcţii, Victor Ponta trebuie să propună şi un procuror pentru conducerea Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Crimă Organizată şi Terorism.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri