Lazăr, după alegerile de la CSM: „Recomandarea mea e să privim în viitor, să fim optimiști”

Data actualizării: Data publicării:
augustin lazar 170928_CSM_005_INQUAM_Photos_Octav_Ganea

Procurorul general al României, Augustin Lazăr, se declară încrezător că noua conducere a Consiliului Superior al Magistraturii va face „lucruri bune pentru sistemul judiciar”. Totuși, șeful Ministerului Public spune că și în 2018 va fi „un context mai complicat”.

augustin lazar 170928_CSM_005_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Sursă foto: INQUAM PHOTOS / Octav Ganea

Noi avem o nouă conducere a Consiliului Superior al Magistraturii și recomandarea mea e să privim în viitor, să fim optimiști. Este o conducere nouă care cred că va putea face lucruri bune pentru sistemul judiciar și nu ar trebui să ne uităm în trecut cine, ce, cum a votat. Cred că asta e deja nerelevant. Să fim optimiști și să privim în viitor”, a declarat Lazăr la plecarea de la sediul CSM

Întrebat dacă crede că anul 2018 va fi unul liniștit, în contextul discuțiilor despre legile Justiției și modificările propuse la Codul penal și Codul de procedură penală, procurorul general a răspuns: „Nu, cred că va fi în continuare un context mai complicat, dar noi sperăm că în acest an să se găsească soluție pentru toate problemele care sunt puse în discuție și, mai ales, dacă suntem bine intenționați cu toții, unde este profesionalism sunt și soluții”.

„Eu așa cred, că pentru toate problemele juridice noi putem găsi soluții”, a mai spus Lazăr.

Simona Camelia Marcu a fost aleasă vineri preşedinte al CSM, ea primind votul favorabil a 11 dintre membrii Consiliului. Opt au votat împotrivă. Vicepreşedinte al CSM a fost ales Codruţ Olaru.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri