Lazăr: E momentul ca Bănilă să-şi arate resursele pe care le-a prezentat

Data actualizării: Data publicării:
felix oliver banila + octav ganea inquam 20180605094100_IMG_5205-02
Felix Bănilă, șeful DIICOT. Foto: Inquam Photos /Octav Ganea

Procurorul general Augustin Lazăr se declară încrezător că noul procuror-şef al DIICOT, Felix Bănilă, instalat în funcţie marţi, va veni cu idei noi pentru a îndeplini obiectivele Ministerului Public. Lazăr a subliniat că este momentul ca Felix Bănilă să arate resursele pe care le-a invocat odată cu proiectul său de management.

felix oliver banila + octav ganea inquam 20180605094100_IMG_5205-02
Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Întrebat de jurnalişti dacă Felix Bănilă este un procuror mai bun decât fostul procuror-şef al DIICOT, Daniel Horodniceanu, Lazăr nu a dorit să comenteze.

Felix Bănilă a fost numit prin decret prezidenţial în calitate de procuror-şef şi este momentul să-şi arate resursele pe care le-a invocat, prezentat odată cu proiectul domniei sale şi nu ma îndoiesc că va veni cu idei noi, va veni cu resurse noi pentru punerea în aplicare a priorităţilor Ministerului Public”, a spus Augustin Lazăr la finalul şedinţei plenului CSM.

El a enumerat şi câteva dintre priorităţile Ministerului Public: „(...) Evaluarea dosarelor care sunt vechi, care sunt mijloacele de probă ce trebuie administrate, resursele umane şi cele de care are nevoie DIICOT pentru ca dosarele să fie instrumentate, dosarele care sunt mai vechi şi care prezintă o complexitate deosebită. De asemenea, este important să vedem calitatea actelor de urmărire penală şi respectarea drepturilor fundamentale ale persoanelor care sunt implicate în aceste cauze”.

Felix Bănilă a fost instalat, marţi, în funcţia de procuror-şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), în prezenţa procurorul general Augustin Lazăr, Bănilă afirmând că prioritatea sa este evaluarea întregii activităţi a DIICOT.

Felix Bănilă, în vârstă de 46 de ani, a fost procuror la Parchetul Tribunalului Bacău. În perioada 2010 - 2017, el s-a aflat la conducerea Parchetului Tribunalului Bacău. În 2016, Bănilă a candidat pentru un post în CSM, fără succes.

Mandatul lui Daniel Horodniceanu la conducerea DIICOT a expirat în 19 mai, fiind apoi prelungit cu şase luni, conform procedurii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri