Le Monde laudă legislația anticorupție din România

Data publicării:
monde

Potrivit jurnaliştilor de la Le Monde, România poate fi considerată ţara cu cea mai dură legislaţie de combatere a corupţiei din Uniunea Europeană

„Ţara are reputaţia de a fi oaia neagră a Uniunii Europene, însă legislaţia ei ar putea fi dată ca exemplu în dezbaterea privind moralizarea vieţii publice. Arătată adesea cu degetul din cauza corupţiei endemice a clasei politice şi a administraţiei sale, România dispune de una dintre legislaţiile cele mai severe în materie de transparenţă", scrie Le Monde.

Ca exemple ale rolului jucat de ANI şi DNA în combaterea corupţiei din clasa politică românească, articolul menţionează cazurile Adrian Năstase şi Cătălin Voicu.

Articolul din Le Monde vine în contextul în care Franţa caută să implementeze o serie de măsuri legislative similiare celor din ţara noastră pentru a combate corupţia la nivel înalt. Jurnaliştii francezi spun că, în timp ce România are deja foști înalţi demnitari închiși în urma anchetelor DNA, Franţa încă nu a reuşit să facă lumină în marile dosare de corupţie din lumea politică a Hexagonului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri