Legea descentralizării este pe masa CCR. Sesizarea a fost discutată în decembrie, dar Curtea a amânat pronunțarea

Data publicării:
ciocanel 1-1

Actualizare 10.50. Augustin Zegrean, președintele Curții Constituționale, a spus despre Legea Descentralizării că este, probabil, „cel mai voluminos dosar” pe care l-a judecat curtea până acum.

„Au fost foarte multe critici formulate la adresa legii de către autorii sesizării. Sperăm ca astăzi să reuşim să răspundem la toate şi să dăm o soluţie”, a spus el.

Întrebat în legătură cu faptul că premierul Victor Ponta şi-a arătat nemulţumirea că a fost amânată decizia curţii pe legea descentralizării, Augustin Zegrean a răspuns: „Ştiţi să-şi fi arătat vreodată mulţumirea faţă de curte?”

_______________________

În decembrie, judecătorii CCR au considerat că au nevoie de mai mult timp pentru a analiza argumentele Guvernului, care a solicitat respingerea sesizării democrat-liberalilor, argumente care se întind pe 4.000 de pagini.

De asemenea, CCR a cerut de la Executiv și alte documente, prin care a fost avizată Legea descentralizării.

În sesizarea depusă la CCR, democrat-liberalii susțin că prin faptul că Executivul și-a angajat răspunderea asupra acestei legi, deși deține o majoritate confortabilă în Parlament, s-ar încălca Legea fundamentală. Se fac observații și cu privire la o parte din conținutul legii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri