C. T. Popescu: Altă speranţă decât în stradă nu există

Data actualizării: Data publicării:
170503_PROTEST_AMENDAMENTE_GRATIERE_00_INQUAM_PHOTOS_George_Calin_1

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a apreciat la Digi24 reacţia celor 1000 de oameni care au protestat cu o seară în urmă faţă de votul de ieri din comisia juridică privind legea graţierii.

M-a bucurat reacţia a 1000 de oameni care au ieşit imediat, s-au format nişte reflexe în această societate. Oamenii au simţit că dacă acceptă aşa ceva, ieşirea a sute de mii de oameni în Piaţă în iarnă a fost degeaba.

Se licitează continuu în a transforma România într-un stat de hoţi. A fost o reacţie care m-a bucurat. Îndrăznesc să sper că dacă (legea) va trece prin Parlament şi va fi votată - pentru că există această posibilitate -, oamenii ar putea reacţiona din nou.

Altă speranţă decât în stradă, din păcate şi din fericire totodată, nu există”, a afirmat Cristian Tudor Popescu.

Senatorii jurişti au revenit asupra votului de miercuri din comisie şi joi au respins amendamentele adoptate. Propunerea a venit din partea opoziţiei, care a profitat de faptul că, cel puţin la nivel declarativ, chiar liderul PSD, Liviu Dragnea a fost împotriva eliberării corupţilor.

Referitor la această schimbare de vot, jurnalistul a apreciat că a contat şi „zicerea lui Dragnea”: „Dragnea s-a speriat, şi a şi mărturisit, că nu mai acceptă să fie făcut inamicul public nr. 1 şi nu vrea să mai încaseze încă o dată minusuri politice pentru asta, mai ales că nu era iniţiativa lui”.

FOTO: INQUAM PHOTOS - George Călin

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri