C. T. Popescu: Cum îţi dai seama că un om e manipulat?

Data actualizării: Data publicării:
CTP ganditor

De unde ştie senatorul PSD Adrian Ţuţuianu că 85% dintre cei care protestează faţă de OUG 13 sunt manipulaţi?, se întreabă jurnalistul Cristian Tudor Popescu. Acesta remarcă şi faptul că, atunci când îi acuză pe manifestanţi că sunt dezinformaţi, politicienii PSD îi jignesc.

Cristian Tudor Popescu: Cei din Piaţa Victoriei au fost acuzaţi de către politicieni PSD, de rang înalt, că nu au citit Ordonanţa. Nici mai mult, nici mai puţin decât şeful Comisiei de verificare şi control al SRI, domnul senator Ţuţuianu, vine... Am citit de două-trei ori, nu se poate, poate că sunt obosit, dar totuşi... Zice domnul Ţuţuianu: 85% dintre manifestanţii din Piaţa Victoriei este evident că sunt manipulaţi. De ce 85? Cu ce mijloace de de măsurare? Va să zică, au fost probleme în legătură cu estimarea numărului de manifestanţi din Piaţă, da? 85% manipulaţi. De unde ştiţi, stimabile domn senator? Aţi luat interviuri fiecăruia? Adică, cum se manifestă manipularea? Cum îţi dai seama că un om e manipulat? De către cine? Nu ştie domnul, încă nu ştie. Nu voi să spui, zice domn' senator. Pentru că dânsul, cu câtva timp înainte, ce a făcut? A cerut anchetarea implicării multinaţionalelor în aceste manifestaţii. Bineînţeles, ca şi domnul Iordache, îi jigneşte pe aceşti oameni aflaţi în piaţă, numindu-i manipulaţi pe baza a ce...? Asta după ce discută cu SRI. După ce discută cu ministrul de Interne, vine cu această concluzie. Păi ce să înţelegem, a discutat cu SRI şi a ajuns la concluzia că sunt manipulaţi de SRI? Sau de multinaţionale? Să ştim şi noi: e SRI-ul, sunt multinaţionalele, sunt oamenii lui Soros, este o sindicalizare, toţi ăştia, la un loc, manipulează din greu acolo? Doamna Firea, la fel. La doamna Firea este şi mai generos: 95% sunt manipulaţi, zice dânsa. Argument că sunt manipulaţi: n-au citit Ordonanţa de Urgenţă (OUG 13 – n.r.). De unde ştiu dânşii că n-au citit oamenii ăştia din piaţă Ordonanţa de Urgenţă?

Această manifestare are un grad de conştiinţă a ceea ce face pe care n-au avut-o niciodată manifestările de stradă din România de după 1990. Şi asta datorită noilor tehnologii. Datorită Facebook-ului, datorită Internetului.”

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri