Cine a decis să se abroge OUG 13: „În primele două minute am ajuns la o concluzie”

Data actualizării: Data publicării:
dragnea razand catre tariceanu constantin

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat că decizia privind retragerea OUG 13/2017 a fost luată într-o ”discuţie deloc tensionată”, în care el şi preşedintele PSD, Liviu Dragnea, au ajuns la aceeaşi concluzie în primele două minute ale întâlnirii.

dragnea razand catre tariceanu constantin

”N-am avut o şedinţă, ci o reuniune într-o ţinută degajată, de weekend. Am discutat la prânz, la ora 12. N-a fost absolut tensionată discuţia. Se spune că noapte e un sfetnic bun... Ieri seară am discutat cu domnul Dragnea, iar când am ne-am văzut, în primele două minute ale discuţiei am ajuns la o concluzie mai repede decât vă imaginaţi”, a spus copreşedintele ALDE la un post de televiziune, citat de Agerpres

Călin Popescu-Tăriceanu susţine că cei care au contestat ordonanţa de modificare a codurilor penale au fost ţintele unei campanii de dezinformare.

El a amintit că există un puternic sentiment de frustrare din partea membrilor şi simpatizanţilor ALDE şi PSD care aşteaptă punerea în aplicare a programului de guvernare. ”Aceşti simpatizanţi ai noştri ar fi vrut şi ei să iasă în stradă. Am cântărit care ar fi riscurile. Sunt enorme. Ar fi fost risc de război civil (...) Dacă asta-i problema care dezbină societatea şi riscăm să ajungem într-o fază acută de război civil, retragem ordonanţa ca să arătăm că aceste lucruri sunt neadevărate”, a spus Tăriceanu.

Primul-ministru Sorin Grindeanu a anunţat, sâmbătă, că va convoca mâine o şedinţă de Guver pentru aborgarea ordonanţei de urgenţă privind modificarea Codului Penal şi a Codului de Procedură Penală.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri