Criticul de artă Pavel Şuşară vrea să facă o expoziţie cu pancartele de la proteste

Data publicării:
BUCURESTI - PROTEST - GUVERN - ZIUA A IV-A
Foto: Inquam/George Călin

Criticul de artă Pavel Şuşară a declarat pentru News.ro că inventivitatea şi creativitatea pancartelor de la protestele faţă de OUG 13 sunt ieşite din comun şi pot constitui material pentru o expoziţie imensă. El a făcut apel ca recuzita de la manifestaţii să nu fie aruncată.

BUCURESTI - PROTEST - GUVERN - ZIUA A IV-A
Foto: Inquam/George Călin

”Nu am găsit un loc încă pentru a le depozita, dar am făcut anunţul ca avertisment pentru a nu fi aruncate. Proiectul ar viza toate localităţile unde au avut loc proteste. Fiecare comunitate să le adune, să se facă o mică «conservă» care să genereze o expoziţie imensă, mai întâi în Bucureşti. Apoi ea va putea fi itinerată”, a declarat Pavel Şuşară pentru Agenţia de presă News.ro. 

El a afirmat că la Timişoara deja se strâng pancartele. ”Este o inventivitate, o creativitate cu totul ieşite din comun, care a devenit o construcţie culturală”, a subliniat criticul de artă. 

”Apel către toţi participanţii la protestele din Bucureşti şi din ţară: nu aruncaţi pancartele pe care le folosiţi, nici recuzita confecţionată ad-hoc, de orice fel ar fi ea, păstraţi toate textele scrise, fiindcă putem face o expoziţie formidabilă, dar şi un album amplu, în care să se regăsească acest fenomen unic de solidarizare naţională, dar şi enorma creativitate, imaginaţia dezlănţuită, inteligentă irepresibilă, etc. angajate în această acţiune”, a scris Pavel Şuşară pe Facebook, care va anunţa în curând unde pot fi depuse materialele. 

Zeci de mii de români au protestat timp de mai multe zile în ţară şi în străinătate faţă de ordonanţa de urgenţă care priveşte modificarea codurilor penale şi proiectul de lege pentru graţiere. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri