Doina Pană: Susțin modul în care Guvernul a ales să modifice Codul penal. Era urgență maximă

Data publicării:
DoinaPana

Vicepreședintele PSD Doina Pană a declarat, marți seara, la Digi24, că amendarea Codului penal era o urgență maximă și, personal, susține modul în care Guvernul a ales să o facă, prin ordonanță de urgență.

„Vreau să subliniez că orice decizie a CCR trebuie să intre în vigoare în 45 de zile, asta trebuie să facă guvernul sau parlamentul, pentru că de foartă multă vreme Parlamentul n-a făcut-o, Guvernul și-a asumat acest lucru (...) Oricum, această OUG ajunge în Parlament, dacă mai trebuie să suporte modificări se va întâmpla acolo, dar Guvernul a pus în legalitate ceea ce CCR a hotărât”, a justificat fostul ministru al mediului din guvernul lui Victor Ponta. 

În ceea ce privește proiectul inițial de ordonanță referitor la grațiere, Doina Pană a spus că îl vede ca pe o idee bună și speră să fie adoptat în procedură de urgență, „ca să nu riscăm să intrăm în acea decizie-pilot și să nu lăsăm românii din afara penitenciarelor să plătească sume, pentru că, în definitiv, din banii fiecăruia” se va plăti, a arătat Doina Pană. 

Întrebată care a fost motivul pentru care proiectele au fost adoptate de guvern la o oră așa de târzie, Doina Pană a spus că la acea oră s-a terminat ședința de guvern, care nu s-a putut ține mai devreme din cauza avizului pe buget așteptat de la CSAT. „Odată cu adoptarea bugetului, s-a adoptat un proiect de lege pentru transporturi și cele legate de justiție”, a adăugat vicepreședintele PSD.

„Prin acest pachet de măsuri noi evităm să primim acea condamnare la CEDO, care ar fi fost foarte costisitoare și nedreaptă pentru românii care nu sunt închisori”, a punctat Doina Pană.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri