Sari la conținut

Dragnea: Mi s-a părut incorect ca preşedintele unei bănci străine să protesteze împotriva Guvernului

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a apreciat drept ”incorect” ca preşedintele unei bănci străinem cetăţean străin să protesteze faţă de Guvern, referindu-se la prezenţa preşedintelui Raiffeisen Bank România, Steven van Groningen, la protestele antiguvernamentale din Bucureşti.

liviu dragnea fb

”Mi s-a părut mai mult decât incorect ca preşedintele unei bănci străine, un cetăţean străin să protesteze împotriva Guvernului. Normal că poate e supărat pentru Legea dării în plată sau pentru alte lucruri pe care noi le-am făcut pentru români”, a declarat Liviu Dragnea, duminică, la un post de televiziune, citat de News.ro.

Senatorul PNL Daniel Zamfir a publicat, sâmbătă, pe contul său de Facebook, o fotografie în care apare preşedintele Raiffeisen România, Steven van Groningen, la protestele din Piaţa Victoriei.

La rîndul său, senatorul Adrian Ţuţuianu (PSD) a declarat, sâmbătă, la un post de televiziune, că va iniţia o discuţie în cadrul comisiei parlamentare de control al SRI legată de implicarea unor companii multinaţionale în protestele din România.

”Într-un ziar din Prahova se spune că o companie multnaţională şi-a trimis salariaţii la protest. Este o chestiune care ţine de securitatea naţională. Ziaristul Dan Andronic spune că mai multe companii multinaţionale au dat liber angajaţilor pentru a merge la protest, deranjate probabil de unele prevederi ale Codului Fiscal, de prevederile unei directive europene privind impozitarea profitului în ţara unde profitul se realizează. Din această perspectivă, vreau să avem o discuţie în comisia de specialitate a Parlamentului şi să ne lămurim dacă există vulnerabilităţi majore legate de securitatea naţională”, a spus Adrian Ţuţuianu, preşedinte al Comisiei parlamentare SRI.