Expert anticorupţie: Prevederile penale care nu au intrat încă în vigoare pot fi abrogate

Data actualizării: Data publicării:
ccr ciocanel mic ccr ro

Prevederile penale care nu au intrat încă în vigoare pot fi abrogate, afirmă expertul anticorupţie Laura Ştefan, care face trimitere la o situaţie mai veche, când Codul penal din 2004 – Codul Stănoiu – a fost abrogat în 2009.

ccr ciocanel mic ccr ro

„Ştiţi cum e aia cu piatră aruncată în lac de un prost pe care trebuie apoi să muncească trei filozofi să o scoată? Aşa şi noi acum...Prevederile penale care nu au intrat încă în vigoare pot fi abrogate. Codul penal din 2004 (Codul Stănoiu) a fost abrogat în 2009 prin prevederile finale ale noului cod penal. Codul Stănoiu fusese publicat în MOf, dar nu a intrat în vigoare nici o zi. Sigur, normal ar fi să-şi bată dl Dragnea capul cu toate astea că el a generat criză.

"Legea nr. 301/2004 - Codul penal, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 575 din 29 iunie 2004, cu modificările ulterioare, şi Legea nr. 294/2004 privind executarea pedepselor şi a măsurilor dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 591 din 1 iulie 2004, cu modificările ulterioare, se abrogă. "

În ce priveşte prevederile de procedura penală, în OUG de abrogare trebuie să se revină expres la textele anterioare. Această pentru că acele prevederi sunt deja în vigoare.

Last but not least - e multă dezinformare, aveţi grijă să nu fugiţi după fenta”, explică Laura Ştefan într-o postare pe pagină să de Facebook.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri