Fostul adjunct al ministrului Justiției, la DNA

Data actualizării: Data publicării:
sima

Fostul secretar de stat în Ministerul Justiţiei, procurorul Constantin Sima, a fost audiat  de procurorii anticorupţie. El a fost citat în dosarul în care se fac investigaţii pe marginea modului în care a fost elaborată Ordonanţa de Modificare a Codului Penal.

ACTUALIZARE. Constantin Sima a ieșit de la DNA. El a spus că are calitate de martor în dosar, dar că nu poate face alte precizări legate de acest caz.


 

Întrebat de reporteri dacă a contribuit la redactarea ordonanței, Costantin Sima a răspuns: „Nu, nu am contribuit”.

DNA a solicitat ministerului Justiției toate documentele  care au legătură cu elaborarea și emitera OUG privind Codurile Penale.

DNA a cerut minsterului Justiție și o documentație cu privire la corespondența între instituții cu privitre la actele cu modifcările Codurilor Penale. Se mai solicită și numele și prenumele dar si data de identificare ale persoanelor care au participat la redactarea codului.

Ministerul Justiției consideră acest demers al DNA ca fiind o imixtiune gravă în activitatea puterii executive și o afectare fără precedent a echilibrului puterilor constituționale.

Ministerul Justiției susține că nu are în vedere reorganizarea Direcției Naționale Anticorupție și a Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT).

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a admis, vineri, cererea procurorului general Augustin Lazăr de încetare a detaşării la Ministerul Justiţiei a lui Constantin Sima, procuror la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, şi a Oanei Andrea Schmidt Hăineală, procuror la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bacău, cei doi fiind din 16 ianuarie secretari de stat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri