Încă o zi de proteste. A 8-a la Guvern, a 3-a la Cotroceni

Data actualizării: Data publicării:
foto protest Georgel.jpg 2

Protestatarii din Piaţa Victoriei nu renunţă. Susţin că nu au încredere în majoritatea parlamentară şi în Executiv, că vor renunţa la modificarea codurilor penale. Pe Facebook a fost lansat apel la permanenţă în faţa sediului Guvernului, în măsura posibilităţilor, până vineri. Ar urma ca sâmbătă şi duminică să aibă loc, din nou, manifestaţii de mare amploare. Continuă şi protestul anti-Iohannis din faţa Palatului Cotroceni.

foto protest Georgel.jpg 2

Foto: Digi24.ro

ACTUALIZARE 23.00. A opta zi de protest în Piaţa Victoriei din Capitală s-a încheiat. Ultimii aproximativ 30 de manifestanţi s-au prins de mâini, în cerc, cântând "Hora Unirii", dar şi scandând "Zi de zi aici vom fi" şi "Demisia".

Ca şi la manifestaţia de luni, cel mai mare număr de manifestanţi s-a înregistrat în jurul orei 21.00.

Demonstranţii au cântat imnul ţării, la ora 22.00 şi au început să plece. Cei rămaşi au bătut în tobe, au suflat în vuvuzele şi au scandat: "Ole, ole, o dorinţă sinceră: România liberă" şi "România, România".

De-a lungul serii, manifestanţii au mai scandat PSD, ciuma roşie", "Anticipate", "La închisoare, nu la guvernare", "Hoţii", "DNA să vină să vă ia", "Uniţi salvăm toată România".

Demonstranţii au cântat în cor "Imnul golanilor", cântecul-simbol al protestelor din 1990, din Piaţa Universităţii şi şi-au aprins lanternele telefoanelor mobile.

ACTUALIZARE 21:30. Protestul de la Palatul Cotroceni, care a durat aproximativ 5 ore, s-a încheiat. În acelaşi timp, numărul manifestanţilor din Piaţa Victoriei a ajuns la 8.000. 

Sibiu

ACTUALIZARE 20:30. 6.000 de oameni au ajuns în Piaţa Victoriei.

300 de protestatari la Bacau 070217 (2)

Bacău

În acelaşi timp, în mai multe oraşe din ţară au loc şi manifestări de susţinere a PSD şi a Executivului.

Iaşi

Constanţa

15 persoane au manifestat câteva zeci de minute în faţa Prefecturii Iaşi, pentru a-şi arăta sprijinul faţă de Guvern, transmite News.ro. Oamenii erau, cei mai mulţi, localnici ai comunei Schitu Duca, în frunte cu primarul PSD, Mihai Mihalache. Demonstranţii au scandat „PSD nu e ciuma roşie”, apoi s-au deplasat în faţa sediului PSD din Iaşi.

contramanifestatie PSD Iasi 070217

Iaşi, demonstraţia susţinătorilor Guvernului

„Am venit aici pentru că nu-s de acord cu hoţii care-s la putere. Au făcut pentru ei legi ca să poată fura. Unul fură o găină şi e pedepsit, iar altul fură 200 de milioane şi nu păţeşte nimic. De-asta am venit aici”, a declarat unul dintre participanţi. Când i s-a spus că PSD a dat ordonanţa cu pricina, bărbatul a precizat: „Eu nu am greşit manifestaţia. Nu cred că PSD a dat aşa ceva”.

ACTUALIZARE 20:00. În doar o oră, în Piaţa Victoriei au ajuns câteva mii de oameni. Numărul celor care protestează a ajuns la aproape 5.000.

Continuă şi manifestaţia de la Palatul Cotroceni, la care participă 2.000 de oameni.

Manifestaţii anti-Guvern au loc în mai multe oraşe din ţară, ca şi în ultima săptămână.

170207_COTROCENI_PROTEST_ZIUA_3_04_INQUAM_PHOTOS_Octav_Ganea
Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

ACTUALIZARE 19:00. Sunt Circa 2.000 de oameni care scandează împotriva preşedintelui Klaus Iohannis şi a procurorului-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi. Mai multe persoane s-au alăturat protestatarilor după ce au coborât dintr-un microbuz cu număr de înmatriculare de Dolj.

A început să crească şi numărul celor protestează în Piaţa Victoriei. Sunt 1.500 şi continuă să vină.

ACTUALIZARE 18:00. Numărul celor care scandează împotriva preşedintelui Klasu Iohannis şi îi cer să demisioneze, la Palatul Cotroceni, a crescut la 600 de oameni.

În jurul orei 17:00, în Piaţa Victoriei erau câteva zeci de persoane.

Aproape 200 oameni se strânseseră şi în faţa Palatului Cotroceni.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri