Ion Iliescu, despre proteste: Forţe interesate să cultive discordia

Data actualizării: Data publicării:
170316_ION_ILIESCU_PG_REVOLUTIE_03INQUAM_PHOTOS_Liviu_Florin_Albei_
Foto: INQUAM PHOTOS / Liviu Florin Albei

Fostul preşedinte Ion Iliescu spune că nu înţelege cine este „în spatele” protestestului anunţat pentru duminică seara în Piața Universității, dar crede că este vorba despre „indivizi şi forţe interesate să cultive discordia”.

170316_ION_ILIESCU_PG_REVOLUTIE_03INQUAM_PHOTOS_Liviu_Florin_Albei_
Foto: INQUAM PHOTOS / Liviu Florin Albei

„Asta ne trebuie acum, în loc să strângem rândurile în jurul unui guvern care încearcă să aşeze lucrurile cu chizbuinţă? Nu înţeleg cine e în spatele acestei mişcări şi ce urmăresc în ultimă instanţă. Este regretabil”, a spus Ion Iliescu pentru Mediafax.

„Din asta avem doar de pierdut cu toţii. În loc să strângem lucrurile şi să căutăm să sprijinim forţele care înceacă să construiască ceva în această ţară, iată sunt indivizi şi forţe interesate să cultive discordia. Nu înţeleg cine este interesat în aşa ceva”, a adăugat Ion Iliescu.

Declarațiile sale vin în contextul în care un nou protest este anunțat pentru această seară în Piața Victoriei, după ce în Comisia juritică a Senatului au fost votate, miercuri, amendamente care permiteau grațierea persoanelor condamnate pentru mită și trafic de influență. Un protest a avut loc miercuri seara în Piața Victoriei.

Amendamentele au fost retrase a doua zi, iar legea va merge în plen fără ele. Totuși, câteva sute de persoane au continuat să protesteze și în ultimele zile.

În această seară, organizatorii protestului spun că vor să meargă de la Piața Victoriei până la Palatul Parlamentului.

„Este esențial să le arătăm aleşilor că suntem cu ochii pe ei luni, când se vor vota în plenul Senatului amendamentele lui Şerban Nicolae şi Traian Băsescu. Fotografiile pot fi din față sau din profil, mai vechi sau doar cu ochii voştri”, se arată în mesajul postat pe pagina de Facebook a evenimentului.

Citiți mai multe aici.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri