Judecător: CSM să dispună convocarea adunărilor generale ale instanțelor și parchetelor

Data actualizării: Data publicării:
cristi danilet csm fb
Foto: Facebook

Judecătorul Cristi Danileț afirmă că va sugera Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) să dispună convocarea tuturor adunărilor generale ale instanțelor și parchetelor pentru a avea o poziție a magistraților față de adoptarea ordonanței de urgență pentru modificarea și completarea Codului penal și a Codului de procedură penală.

cristi danilet csm fb

"Voi sugera să dispună convocarea tuturor adunărilor generale ale instanțelor și parchetelor pentru a avea o poziție a celor 8000 de magistrați din România față de actul normativ adoptat pe ascuns și fără avizul CSM din această seară", a scris Danileț, fost membru al CSM, pe Facebook.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Guvernul a adoptat, în ședința de marți, o ordonanță de urgență pentru modificarea și completarea Codului penal și a Codului de procedură penală, a anunțat ministrul Justiției, Florin Iordache.

"Cel de-al treilea act normativ pe care l-am adoptat astăzi este vorba de Ordonanța de urgență pentru modificarea și completarea Legii 296 Cod Penal și a Legii 135 Cod de procedură penală. Practic, prin această ordonanță de urgență, am făcut și am pus în concordanță deciziile Curții Constituționale care (...) trebuiau să fie implementate fie de către Guvern, fie de către Parlament", a declarat Iordache.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri