Kovesi, despre momentul în care a aflat că s-a adoptat OUG 13

Data actualizării: Data publicării:
kovesi agerpres
FOTO: Agerpres

Procurorul-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Kovesi, a declarat, marţi seară, la Radio România Actualităţi, că a fost surprinsă, cu o săptămână în urmă, de decizia Guvernului de a adopta Ordonanţa de Urgenţă privind modificarea codurilor penale, mai ales că redacta un punct de vedere asupra actului normativ chiar când televiziunile anunţau adoptarea ordonanţei, precizând că a crezut, iniţial, că jurnaliştii au înţeles greşit.

kovesi agerpres
FOTO Agerpres

Kovesi a relatat că, marţea trecută, era la birou când a primit un e-mail prin care i se solicita un punct de vedere asupra proiectului de ordonanţă privind modificarea Codului penal şi a Codului de procedură penală

"L-am primit seara târziu şi prima reacţie când am văzut modificările a fost să spun că este foarte grav. Am văzut termenul pentru trimiterea unui punct de vedere al DNA, era 9 dimineaţa a doua zi", a spus Kovesi.

Ea a precizat că s-a întrebat atunci care este urgenţa ca punctul de vedere al DNA să fie gata dimineaţa, dar a început să redacteze documentul.

"În timp ce scriam cu alţi doi colegi, un alt coleg ne-a spus: «Uitaţi-vă la televizor». Am văzut titlul «Breaking News: Ordonanţa privind modificarea codurilor a fost adoptată». Am crezut că jurnalistul nu a înţeles corect. Am schimbat postul şi am constatat că, într-adevăr, ordonanţa fusese adoptată", a mai spus Kovesi, citată de News.ro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri