ACTUALIZARE. Ministru din Cabinetul Grindeanu, după două ore petrecute la DNA: "Nu am nimic de adăugat"

Data actualizării: Data publicării:
gratiela gavrilescu - 170104_AUDIERI_CABINET_GRINDEANU_25_INQUAM_Octav_Ganea
Grațiela Gavrilescu | Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Gabriela Gavrilescu, ministrul pentru relația cu Parlamentul, a fost citată miercuri la DNA. Ea a fost audiată ca martor în dosarul pe care procurorii anticorupție l-au deschis pe tema Ordonanței de Urgență 13. Ministrul a părăsit sediul parchetului anticorupţie după circa două ore. 

gratiela gavrilescu - 170104_AUDIERI_CABINET_GRINDEANU_25_INQUAM_Octav_Ganea
Grațiela Gavrilescu | Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

ACTUALIZARE. "Ce am avut de declarat, am declarat la forurile competente, nu am nimic de adăugat. (…) Este o procedură pe rol”, a declarat ministrul Graţiela Gavrilescu, la ieşirea de la DNA, potrivit News.ro.

Procurorii DNA cercetează modul în care a fost elaborată și aprobată OUG 13, prin care se aduceau modificări la codurile penale. Controversata ordonanță, care a generat cele mai ample proteste de la căderea comunismului, a fost ulterior abrogată.

Potrivit procedurii, ordonanța de urgență trebuia trimisă la Parlament imediat după publicarea ei în Monitorul Oficial, o responsabilitate care îi revine Grațielei Gavrilescu, în calitatea sa de ministru care se ocupă de relația cu Parlamentul.

În aceleași dosar au mai fost audiați doi foști secretari de stat din Ministerul Justiției, Oana Schmidt Hăineală și Constantin Sima, precum și alți funcționari din același minister.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri