Nicuşor Dan îi cere preşedintelui Iohannis să declanşeze referendumul pe justiţie

Data publicării:
N19 DAN NICUSOR (FARA ZOOM ) agerpres_8723766
Foto: Agerpres

Liderul USR, Nicuşor Dan, a declarat, joi, la Parlament, că, din cauză că ”sunt foarte multe atacuri pe justiţie”, amintind de amendamentele adoptate miercuri la Legea graţierii, partidul său consideră oportun ca preşedintele Klaus Iohannis să declanşeze referendumul pe justiţie.

N19 DAN NICUSOR (FARA ZOOM ) agerpres_8723766
Foto: Agerpres

Credem că societatea românească trebuie să-şi îndrepte energiile în direcţii mult mai constructive decât să se uite să vadă ce a mai făcut Guvernul, ce a mai făcut Parlamentul pe justiţie şi faţă de această avalanşă de presiuni şi de paşi înainte şi înapoi pe actul de justiţie, considerăm oportun ca preşedintele Iohannis să declanşeze referendumul pe justiţie şi pe anticorupţie, pentru ca să ne lămurim pentru totdeauna ce vor românii şi pentru ca puterea să înţeleagă dacă ceea ce fac ei este în mandatul pe care poporul l-a dat la alegerile parlamentare sau nu”, a declarat liderul USR.

Întrebat care ar trebui să fie întrebarea la referendum, Nicuşor Dan a spus că acesta este atributul preşedintelui ţătii.

Contextul general este că avem la fiecare săptămână sau două un atac la justiţie şi cred că societatea merită să aibă şi alte preocupări decât să se uite pe Guvern şi Parlament şi atunci trebuie să tranşăm această chestiune. Vor românii un sistem de justiţie şi continuarea luptei anticorupţie sau nu? Asta este întrebarea într-o formulare ovală pe care eu am dat-o acum. Este atributul preşedintelui să formuleze cum consideră de cuviinţă”, a explicat Nicuşor Dan.

Preşedintele a anunţat pe data de 23 ianuarie organizarea unui referendum, însă după ce primit avizul Parlamentului pe data de 13 februarie, Klaus Iohannis nu a mai adus această temă în discuţie.
  
În 14 februarie, la o zi după ce Parlamentul a dat avizul, preşedintele Klaus Iohannis a declarat că va anunţa „în zilele următoare” data la care va fi organizat referendumul pe justiţie, precum şi întrebarea de pe buletinul de vot. De atunci însă, şeful statului nu a mai adus tema în discuţie.

Sursa: News.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri