Noi proteste în Capitală | Antreprenorul care s-a „mutat” în Piața Victoriei

Data actualizării: Data publicării:
andrei rosu
Foto: Facebook/ Andrei Roșu

Pentru a treia seară la rând, zeci de mii de oameni au ieşit în stradă în Bucureşti şi în 70 de mari oraşe din ţară. 230.000 de români au cerut abrogarea Ordonanţei de modificare a Codurilor Penale. În Piaţa Victoriei au fost 80.000 de oameni. Şi în această seară sunt anunţate proteste, primii demonstranţi sunt deja în piaţă. 

La această oră sunt câteva zeci de persoane în Piața Victoriei: oameni care au fugit de la serviciu în pauză, studenți care sunt în sesiune, dar și mai mulți corporatiști care și-au instalat biroul în fața Guvernului.

Ultramaratonistul Andrei Roșu a dat startul corporatiștilor și antreprenorilor care de la 09.00 la 17.00 lucrează din Piața Victoriei, iar apoi protestează. Andrei Roşu, antreprenor- și adus iar biroul în Piața Victoriei.

„Am amenajat din nou biroul. Sunt pregătit şi până la vară, dacă este nevoie să vin aici. Sunt mult mai pregătit decât ieri. Ieri mi-au cam îngheţat mâinile. Aşa că trebuit să îmi sacrific nişte mănuşi, dar până la urmă orice revoluţie cere şi sacrificii. Se lucrează foarte bine. Cei care nu sunt convinşi de asta pot veni aici. Şi e open space. Noi suntem obişnuiți din corporații să lucrăm în open space. Lumină naturală. Ferestre mari”, a spus Andrei Roșu.

andrei rosu5

Încă de miercuri, au fost în permanență și de dimineață până seara câteva zeci protestatari în Piața Victoriei. Lor li s-au alăturat seara, mii de oameni, care au protestat până după miezul nopții. 

.Au fost şi angajatori care le-au dat liber salariaţilor ca să poată veni devreme la manifestaţie.

„Am venit în piaţă, am liber de la serviciu pentru protest. Este o măsură aplicată la nivelul companiei, o decizie înţeleaptă, suntem plătitori de taxe şi ne doare să vedem că banii pe care angajatorii noștri şi noi îi dăm la stat se duc în buzunarele unor hoţi”, a spus o protestatară. 

Biroul meu e în rucsac și m-am prezentat să aduc valoarea adăugată pentru societatea în care trăiesc. Ăsta e programul meu de câteva zile: să îmi duc copilul la școală, soția la birou și apoi să vin aici. Îmi doresc să trăiesc într-o Românie normală. Îmi doresc ca toată lumea să trăiască într-o lume normală. Îmi doresc ca România asta să o construim pentru copiii noștri și lucrul ăsta să fie foarte bine priceput de cei care ne conduc”, a adăugat un alt protestatar.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri