Oficial european: Lupta anticorupţie trebuie să continue, nu trebuie lăsată incompletă

Data publicării:
intalnire melescanu timmermans

România trebuie să continue lupta anticorupţie, nu să renunţe la ea. Mesajul explicit i-a fost transmis ministrului de Externe de prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, care l-a primit astăzi pe Theodor Meleşcanu.

Este a doua oară în mai puţin de o săptămână când Comisia Europeană avertizează Bucureştiul în privinţa modificărilor controversate ale Codului penal şi Codului de procedură penală. Săptămâna trecută, acelaşi oficial spunea în Parlamentul European că modificarea legislaţiei anticorupţie ar putea afecta acordarea fondurilor europene către România.

Astăzi, mesajul a fost la fel de direct.

Lupta anticorupţie trebuie să continue, nu trebuie lăsată incompletă. Pentru Comisia Europeană, este esenţial caracterul ireversibil al progresului realizat în ultimii zece ani. Frans Timmersmans a asigurat de asemenea că Executivul comunitar este pregătit să colaboreze cu România şi să ofere României orice tip de expertiză legală de care ar putea avea nevoie pentru finalizarea şi implementarea obiectivelor Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV)”, a spus Margaritis Schinas, purtător de cuvânt al Comisiei Europene.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri