Ordonanţa de modificare a codurilor penale, trimisă la CSM pentru aviz

Data actualizării: Data publicării:
SEDIU CSM fara cer membricsm.ro

Consiliul Superior al Magistraturii va analiza mâine (miercuri, 1 februarie) proiectul ordonanţei de urgenţă pentru modificarea Codului penal şi a Codului de procedură penal. Consiliul a fost sesizat de Ministerul Justiţiei şi avizul pe care îl va da este consultativ pentru Guvern. Însă ordonanţa a fost adoptată de Executiv la scurt timp după sesizarea CSM.

SEDIU CSM fara cer membricsm.ro

Anunţul de pe site-ul CSM

„Ordinea de zi din data de 01 februarie 2017 ora 09:00

Solicitarea Ministerului Justiției, de avizare, de către Consiliul Superior al Magistraturii, în temeiul art. 38 alin. (3) din Legea nr. 317/2004, a proiectului de Ordonanţă de Urgenţă a Guvernului pentru modificarea şi completarea Codului Penal şi a Codului de Procedură Penală, transmis Consiliului la data de 31.01.2017.”

În completarea anunţului se precizează faptul că proiectul OUG a fost trimis CSM pe 31.01.2017.

oug coduri penale csm

O notă scrisă de mână pe adresa Ministerului Justiţiei, care pare să fie a preşedintei CSM, Mariana Ghena, precizează ora 17:00. Sunt subliniate cuvintele "proiect de ordonanţă", "Codului Penal", "Codului de Procedură Penală" şi "rugămintea de a-l aviza". Acestea din urmă sunt şi încercuite.

Pe ultima pagina, singura semnătură prezentă pe documentul trimis către CSM este a ministrului Justiţiei, Florin Iordache. Mai sunt trecuţi acolo ministrul de Interne, Daniela Carmen Dan, şi ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu. Niciunul dintre ei nu a semnat.

oug ordonanta final

La finalul şedinţei de Guvern, Florin Iordache a anunţat că a primit cele două avize.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri