PNL a depus solicitare oficială de revocare a Avocatului Poporului la Birourile Permanente reunite

Data publicării:
170110_CIORBEA_PG_15_INQUAM_Octav_Ganea
Foto: Inquam/Octav Ganea

Preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, a declarat miercuri, la Parlament, că liberalii au depus solicitare oficială în Birourile Permanente reunite pentru revocarea din funcţie a Avocatului Poporului, în condiţiile în care instituţia a preferat „să se comporte" ca şi cum ar fi "în subordinea PSD”, scrie News.ro.

170110_CIORBEA_PG_15_INQUAM_Octav_Ganea
Foto: Inquam/Octav Ganea

„Am depus solicitare oficială în Birourile reunite de revoare a Avocatului Poporului pentru încălcarea legii pentru faptul că nu respectă normele prin care această instituţie trebuie să sprijine cetăţenii în raport cu instituţiile statului. Avocatul Poporului a preferat să se comporte precum o instituţie în subordinea PSD şi au fost nenumărate cazuri în care cetăţenii nu s-au regăsit în demersurile instituţiei Avocatului Poporului”, a afirmat Raluca Turcan, întrebată în ce stadiu se află demersul de revocare din funcţie a lui Victor Ciorbea. 

Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, a declarat, miercuri, că instituţia pe care o conduce va analiza argumentele prezentate de către preşedintele Klaus Iohannis în privinţa sesizării CCR în legătură cu OUG de modificare a codurilor penale şi că va încerca să ia o decizie ”în cel mai scurt timp”.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că Avocatul Poporului i-a promis că va analiza cu celeritate OUG privind modifcarea codurilor penale şi şi-a exprimat speranţa că mâine sau poimâine acesta va lua decizia corectă în privinţa sesizării CCR. Iohannis a susţinut că există precedent şi că OUG poate fi atacată la Curte de Avocatul Poporului chiar dacă prevederile acesteia nu au intrat în vigoare. Preşedintele a mai spus că, dincolo de argumentele juridice, Avocatul Poporului trebuie să se uite şi în jur, la faptul că România este revoltată.

Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, a declarat, miercuri dimineaţă, că instituţia nu poate ataca la Curtea Constituţională OUG de modificare a codurilor penale decât după ce aceasta intră în vigoare şi că lasă în competenţa celor care pot sesiza CCR în acest caz cu un conflict de natură constituţională.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri