Premierul se gândeşte la un tehnocrat pentru Ministerul Justiţiei

Data publicării:
iordache grindeanu gov ro

Premierul Sorin Grindeanu a declarat că după şedinţa de Guvern de joi va anunţa decizia pe care a luat-o în privinţa conducerii Ministerului Justiţiei. El spune că decizia sa este luată, dar că vrea să mai aibă o discuţie cu ministrul Justiţiei, Florin Iordache. De asemenea, premierul a precizat că i se pare o idee foarte bună ca postul să fie preluat de un tehnocrat.

iordache grindeanu gov ro

„Aşa cum vă spuneam, o să am o discuţie cu dânsul în seara asta sau mâine dimineaţă, iar mâine, după şedinţa de Guvern, o să vă anunţ ce decizie am luat”, a afirmat Sorin Grindeanu, citat de News.ro. „Vreau să am o discuţie cu el, decizia mea e luată. O să o vedeţi mâine. Şi eu v-am spus o idee ieri, de fapt mi-aţi dat o idee ieri într-una din întrebările pe care mi le-aţi pus, chiar o consider o ideea foarte bună (ca un tehnocrat să conducă Ministerul Justiţiei - n.r.), dar hai să facem lucrurile, iar citez din clasici în viaţă, pas cu pas, să facem lucrurile în etape. Vă spuneam că doresc să am o discuţie fie astăzi după-masă, fie mâine dimineaţă, decizia mea rămâne aceeaşi, dar vreau să am o discuţie şi legată de ceea ce a decis Curtea Constituţională astăzi”, a răspuns prim-ministrul.

Sorin Grindeanu a susţinut că pe el îl interesează şi ceea ce a decis CCR, nefiind vorba doar de persoana lui Florin Iordache.

„Nu e vorba doar de persoana domnului Iordache. Pe mine mă interesează şi ceea ce astăzi s-a întâmplat, şi anume decizia CCR pentru că dacă vorbim de persoană, vă spuneam şi ieri şi alaltăieri ce se întâmplă. De decizia CCR vreau să ajung să înţeleg foarte bine ceea ce s-a întâmplat azi, înţeleg că şi mâine e un termen la CCR extrem de important, dincolo de persoana domnului ministru”, a subliniat premierul.

El a mai precizat că aşteaptă din partea lui Florin Iordache să vină această primă discuţie.

„Această primă discuţie pe care o aştept din partea domnului Iordache de data asta mai mult şi pe ceea ce s-a întâmplat prin decizia CCR şi pe ceea ce se va întâmpla şi mâine, dar nu schimbă în niciun fel decizia”, a conchis Sorin Grindeanu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri