Preşedintele Raiffeisen Bank: Am fost în piaţă pentru că îmi pasă

Data actualizării: Data publicării:
steven van groningen fb 2 crop

„Îmi pasă.” Este mesajul pe care îl transmite Steven van Groningen, preşedinte al Raiffeisen Bank şi al Consiliului Investitorilor Străini din România, după ce Liviu Dragnea a decalarat că i s-a părut „mai mult decât incorect” faptul că acesta a participat la protestele din Piaţa Victoriei. Într-un mesaj postat pe Facebook şi pe blogul său, Steven van Groningen explică de ce a fost acolo şi de ce are dreptul să demonstreze pentru o „România mai prosperă.

steven van groningen fb crop

„Prezenţa mea acolo este o decizie personală. Înainte de a fi preşedinte de banca sunt tată şi îmi pasă de viitorul copiilor mei şi al ţării în care locuiesc. Nu cred că din acest punct de vedere există vreo diferenţa faţă de cei cu care m-am întâlnit acolo - clienţi, prieteni, parteneri de afaceri, antreprenori, sportivi, încă o campioană olimpică, angajaţi. La fel că în cazul lor, dorinţa mea pentru un viitor mai bun pentru copii mei, într-o România mai prosperă, este total legitimă. (...)

Da, sunt şi preşedinte de bancă. În acest rol, îmi pasă de cele 5.500 familii de români care depind de salariul de la bancă, îmi pasă de viitorul lor, dar şi de cele 2 milioane de clienţi care ne-au încredinţat economiile lor şi de cele 30.000 de companii finanţate de bancă.

Politicienii nu ar trebui să fie surprinşi de poziţia mea. De cel puţin 10 ani am acelaşi discurs. (...)
Îmi pasă. De aceea am fost în piaţă. Era de aşteptat că unii vor exploata prezenţa mea într-un mod total previzibil. Este un risc pe care mi-l asum”, a scris Steven van Groningen.

Mesajul răspunde unei afirmaţii făcute de preşedintele PSD, duminică seară, la un post de televiziune. „Mi s-a părut mai mult decât incorect că preşedintele unei bănci străine, un cetăţean străin, să protesteze împotriva Guvernului. Normal că poate e supărat pentru Legea dării în plată sau pentru alte lucruri pe care noi le-am făcut pentru romani”, a spus Liviu Dragnea, citat de News.ro. Declaraţia a fost provocată de apariţia pe pagina de Facebook a senatorului PNL Daniel Zamfir, autorul Legii dării în plată, a unei fotografii cu Steven van Groningen în timpul unul protest.

Steven van Groningen, cetăţean olandez, este căsătorit cu campioana olimpică la canotaj Valeria Răcilă, împreună cu care are doi copii. Este, din 2002, preşedintele Raiffeisen România. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Române a Băncilor (din 2004), membru fondator şi (din 2010) membru al Consiliului de Administraţie al Institutului Aspen România, preşedinte (din 2011) al Consiliului Investitorilor Străini.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri