Parchetul General contestă în instanță OUG de modificare a Codurilor penale

Data actualizării: Data publicării:
augustin lazar

Procurorul general Augustin Lazăr a declarat, vineri, înaintea şedinţei CSM, că în cursul zilei va ataca la instanţă Ordonanţa de Urgenţă prin care sunt modificate Codul Penal şi Codul de Procedură Penală, relatează Digi24.

„În cursul zilei de astăzi, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a transmis spre analiză Avocatului Poporului solicitarea de a sesiza Curtea Constituţională, în temeiul dispoziţiilor art. 146 lit. d teza finală din Constituţie şi respectiv art. 13 alin. 1 lit. f din Legea nr. 35/1997 republicată, cu excepţia de neconstituţionalitate a Ordonanţei de urgenţă nr. 13/2017 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 286/2009 privind Codul penal, precum şi a Legii nr. 135/2010 privind Codul de procedură penală”, a anunţat Ministerul Public.

Judecătorii de la Curtea de Apel București vor analiza conținutul acestei ordonanțe și se vor putea pronunța cu privire la felul în care OUG privind modificarea codurilor penale a fost emis și dacă s-au respectat toate procedurile legale. 

O decizie în acest sens ar putea fi una de respingerea a acțiunii Ministerului Public, dar și una de respectare, adică de suspendare a OUG privind modificarea codurilor penale.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri