Sari la conținut

Protest nocturn în Piața Victoriei. „40 de zile. Avem și colivă”

Circa 25 de persoane s-au adunat în această seară în Piața Victoriei, pentru un protest nocturn. Oamenii au venit în fața Guvernului cu un steag, colivă și cozonaci. 

Și azi facem protest nocturn în fața Guvernului. Vom sta până dimineață. E al patrulea weekend consecutiv de noapte albă de protest”, ne-a scris un telespectator pe WhatsApp.

Pe pagina de Facebook „Corupția ucide” a fost postată o filmare live, cu titlul „ 40 de zile. Avem și colivă”.

Un nou protest în fața Guvernului a fost anunțat pentru duminică. Organizatorii au anunțat că se va pleca din Piața Victoriei spre Palatul Parlamentului, pentru a le transmite aleșilor că sunt împotriva amendamentelor depuse la Legea grațierii.

Potrivit organizatorilor evenimentului, oamenii se vor aduna și vor manifesta împotriva proiectului depus de Șerban Nicolae pentru amendarea legii grațierii, împotriva deciziei ministrului Muncii Lia Olguța Vasilescu de a dubla salariile bugetarilor, împotriva OUG 9, împotriva OUG 79 și împotriva OUG 51/2016.

De ce?

1. De asta : Serban Nicolae despre amendamentele la proiectul legii gratierii: Ar beneficia aproximativ 2.700 de persoane. Nu cred ca cei care sunt corupti trebuie sa stea 3 intr-un pat, in conditii de igrasie, de igiena precara

Corupții trebuie să stea la pușcărie iar dacă nu au condiții, condițiile trebuie făcute pentru toți oamenii care stau în pușcărie.

Vrei alt Motiv ?

2. Romania o sa intre in faliment, pe modelul Greciei.

Ministrul Municii, Lia Olguţa Vasilescu, a declarat că salariile bugetarilor mai mici de 4.000 de lei se vor dubla.

Suntem în discuţii pe legea salarizării unitare. De luni începem să avem întâlniri cu sindicatele, primele care vor intra la discuţii vor fi sindicatele din ordinea publică şi din sănătate. (...) Până la pragul de 4.000 lei salariile se dublează, după 4.000 lei este o creştere cu 45% a salariilor, iar după pragul de 7.000 lei sunt creşteri, dar nu foarte mari“, a declarat ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu.

3. Romania chiar o sa intre in faliment.

OUG 9 va permite primariilor sa cheltuiasca bani care inca nu exista. Adica copiii tai o sa plateasca pentru ce au cheltuit ei acum.

Dispare reforma din Sanatate, Mediu facuta de guvernul Ciolos.

4. OUG 79, care ar permite sa avem directori de spitale alesi prin concurs, nu spaga si relatii, a fost respinsa in Senat, se discuta in Camera Deputatiilor

5. OUG 51/2016, care a dus la scăderea cu 80% a tăierilor ilegale de păduri, e pe lista neagră, în Parlament

Mai mult, în urma adoptării OUG 51/2016, Comisia Europeană a anulat procedura de infringement declanșată împotriva României, tocmai pentru netranspunerea prevederilor din regulamente. Considerăm că prevederile OUG 51/2016 reprezintă, în cea mai mare parte, un instrument esențial în lupta împotriva tăierilor ilegale de pădure și este necesar ca aceste prevederi să fie adoptate prin lege.

Deci daca scapam de acesta lege, riscam sa fim amendati din nou”, se arată pe pagina evenimentului.