Recomandările Poliției pentru protestatari

Data publicării:
170201_PIATA_VICTORIEI_PROTEST_VIOLENTE_00_INQUAM_Octav_Ganea
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Poliţia recomandă participanţilor la proteste să evite conflictele şi să se îndepărteze de cei cu comportamente neadecvate sau care au obiecte periculoase, să nu încerce să le oprească, ci să ceară ajutorul poliţiştilor sau să sune la numărul de urgenţă 112.

170201_PIATA_VICTORIEI_PROTEST_VIOLENTE_00_INQUAM_Octav_Ganea
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

„Evitaţi conflictele, iar dacă în preajma dumneavoastră sunt persoane cu un comportament sau atitudine agresivă, nu încercaţi să interveniţi pentru a le opri. Cereţi sprijinul celui mai apropiat poliţist sau sunaţi la 112. Îndepărtaţi-vă de cei cu un comportament neadecvat sau care au asupra lor obiecte periculoase şi sesizaţi poliţiştii”, arată Poliţia Română în recomandările transmise duminică, înaintea protestelor care vor avea loc în Bucureşti şi în mai multe oraşe din ţară, informează News.ro.

De asemenea, şoferii sunt sfătuiţi să nu forţeze barajele impuse şi să respecte indicaţiile poliţiştilor cu privire la rutele ocolitoare, precizând că acestea au rolul de a proteja vieţi şi a preveni accidentele.

„Reduceţi viteza şi manifestaţi prudenţă dacă vă aflaţi la volan şi treceţi pe lângă un grup de manifestanţi. Folosiţi locurile de parcare special amenajate şi nu lăsaţi în vehicul, la vedere, bunuri de valoare”, a precizat Poliţia Română.

Protestele faţă de OUG privind codurile penale continuă duminică, fiind anunţat „cel mai mare protest” la care, încă de la ora 14.00, sunt aşteptaţi în Piaţa Victoriei din Capitală oameni din toată ţara.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri