#Ro-mânia nu cedează | Portret de protestatar

Data publicării:
protest

Tineri, vârstnici, părinţi care şi-au luat copiii alături de ei. De patru seri, zecii de mii de oameni protestează în Piaţa Victoriei faţă de ordonanţele prin care este modificat Codul penal. Reporterii Digi24 au mers printre manifestanţi pentru a afla poveştile câtorva dintre ei.

A venit sute de kilometri tocmai de la Oradea ca să întărească şi să susţină protestul din faţa Guvernului. Ioan are 44 de ani, lucrează în construcţii şi îşi doreşte un viitor mai bun pentru fiul său.

Ioan Bişboacă, protestatar de la Oradea: „Am un fiu de 3 ani si 2 luni şi îl intreb. "De unde eşti? Din Lomânia. Şi ce e Lomânia? E ţara mea. Şi pentru el am venit. Să-i duc "Lomânia" acasă.”

În zilele următoare, Ioan va merge şi în alte oraşe să îi susţină pe protestatarii de acolo. Abia apoi se va întoarce acasă, la Oradea.

Alţi părinţi şi-au adus şi copiii la protest. Ada, o mămică de 31 de ani, a venit în fiecare seară în Piaţa Victoriei, pregătită cu haine groase şi mâncare pentru cel mic.

Ada Petre, protestatară: „(Rep.: Vă gândiţi la viitorul lui?). La viitorul tuturor, nu doar al lui, pentru că e uşor să scoatem copiii în faţă, dar şi pentru noi trebuie să facem aceste lucruri. Altfel, trebuie să plecăm toţi şi atunci cine mai rămâne în afara de ei. Suntem cu proviziile după noi. Deja avem rucsăcelul de protest.”

În primele trei zile de protest, Elena a privit la televizor manifestaţia din Piaţa Victoriei. Acum s-a decis să se alăture celor din faţa Guvernului.

Elena Dermengiu, protestatară: „(Rep.: Ce aşteptări aveti?) Să nu fure. Cum nu furăm nici noi, să nu fure nici alţii”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri