Sari la conținut

VIDEO & GALERIE FOTO | Un nou protest al părinților cu copii

Părinţii şi copiii au ieșit din nou, sâmbătă, în faţa Guvernului.

Şi ea e un cetăţean foarte important pentru mine și ar trebui să fie și pentru cei din clădirea aia (n.r. - Guvernul). Ei sunt viitorul. Ei o să le plătească pensiile preferenţiale şi ce votează ei în plus”, spune o mămică. Pe o pancartă ținută în mână de copil scrie „Cetăţean mic la stat, mare la sfat”.

Cum ar trebui să fie ţara asta? întreabă reporterul o fetiță. „Mai cinstiți politicienii și cei care ne conduc”, răspunde ea.

„Am venit să ne jucăm în faţa Guvernului”, explică un tătic. „E important pentru copii să vadă că au şanse egale în faţa tuturor politicienilor”, adaugă el. În privința amenzilor pe care le riscă părinții, crede că e o falsă problemă. „Societatea ar trebui să încerce să schimbe aceste percepţii stupide”, afirmă bărbatul.

Le-am povestit (copiilor – n.r.) ce s-a întâmplat și de ce am ieșit în alte seri și au considerat că e important să vină. Le-am spus și ele știu că nu e ok să furi, să minți și e important pentru ele asta”, explică o mămică motivul pentru care se află în piață cu cele două fetițe. „Le-am spus că s-ar putea să luăm amendă și au zis să mergem”, adaugă ea.

Aproape 500 de oameni erau sâmbătă la prânz în Piaţa Victoriei din Bucureşti, unde în urmă cu 17 zile au început cele mai mari proteste din istoria României din cauza încercării Executivului de a schimba Codul Penal.

Mitingul de astăzi vine după ce Protecţia Copilului a primit reclamaţii împotriva adulţilor care şi-au luat fiii sau fiicele la demonstraţii.

Galerie foto din Piața Victoriei, imagini: Inquam Photos / Octav Ganea (click pe prima poză pentru a le vedea pe toate celelalte):

7

Citiți și: C. T. Popescu: De la 7 ani, copiii au dreptul să fie la protest. Să vii cu un bebeluş nu aş fi de acord