Sari la conținut

Situația din România, breaking news pentru presa internațională

Vestea ca cele mai mari proteste de la revoluția anticomunistă încoace au convins Guvernul să renunțe la modificarea Codului penal a fost subiect de breaking news pentru televiziuni importante din străinătate. Cele mai importante ziare și posturi TV din lume au fost din nou cu ochii pe România.

oug

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

„După proteste masive, ordonanța de urgență va fi retrasă” a anunțat în regim de breaking news televiziunea britanică BBC.

După mai multe zile de proteste, România va retrage ordonanța care ar fi scos de pe lista acuzațiilor unele fapte de corupție, anunță și CNN.

„România renunță la ordonanța care i-ar fi protejat pe politicienii corupți” scrie și Sky News, în ediția sa online.

Și tot din presa britanică, prestigiosul cotidian The Guardian scrie: „Guvernul retrage controversata ordonanță de urgență în urma protestelor”.

În Franța, Le Point scrie că manifestanții au obținut câștig de cauză și au convins Guvernul să retragă ordonanța controversată.

Le Monde consideră că însă că protestatarii au fost ajutați și de presiunea impusă de procurori, judecători și de cancelariile europene.

Cotidianul New York Times scrie că „România revine asupra deciziei de a slăbi legislația anticorupție” după cinci zile de proteste tensionate.

Vestea a ajuns și în presa asiatică. Ziarul Strait Times din Singapore spune că premierul român retrage inițiativa care ar fi pus la adăpost de justiție zeci de politicieni, cedând celor mai ample proteste de la căderea dictatorului Nicolae Ceaușescu.